příroda si vymyslela pár procesů pro to, aby po ní nakonec nezůstalo vůbec nic ..jeden z nich je oxidace ,)
0 Nominace Nahlásit |
„Příčinou je chemická reakce některých chemických látek (např.
žlutých barviv flavonoidů) se vzdušným kyslíkem.“
http://www.celysvet.cz/proc-nakousnute-nebo-nakrojene-jablko-zhnedne.php
2 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?www, quentos Nahlásit |
Mohou za to třísloviny ( čím více, tím hnědší jablko ) a kyslík. Aby jablka nehnědla, stačí přikapat trochu citrónové šťávy. Dělám to např. při mrkvovém salátu s nastrouhanými jablky. 🙂
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 3742 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Je to tak dobře ,oxidujou a hnijou.Kdyby tak hnědly igeliťáky aj.to by bylo dobrý.Pokud je to nežádoucí při zavařování je dobré to oloupané ovoce dát do vody s citronem nebo kyselinou citronovou pak mu zůstane barva než ho dále do flašek