Tak my jsme se učili, že pH je záporně vzatý dekadický exponent koncentrace vodíkových iontů. Když chceš tak oxonionů. Je to prašť jako uhoď.
Do tekutého mýdla se přidává glycerin ( pH cca 5) a protože se tam přidává glycerin je třeba mýdlo konzervovat, což se provádí většinou kyselinou citronovou a máš mejdlo hned kyselé. Na rozdíl od tuhého mýdla které je zásadité.
Doplňuji:
Usoman: Svět je složitější.
Upravil/a: mosoj
0 Nominace Nahlásit |
Protože jeho hodnota je nižší než 7.
Doplňuji:
Ad doplnění – hořečnaté či vápenaté soli kyseliny fumarové,
fosforečné, mléčné, citronové, octové, jablečné, vinné, metavinné,
kyselina boritá apod.
Upravil/a: Lamalam
0 Nominace Nahlásit |
Jde o číselné vyjádření veličiny, takže kyselé být nemůže. Z otázky je jasná trpkost nevědomosti.
3Kdo udělil odpovědi palec? Lamalam, Nazdar Bazar, gecco
před 3688 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mýdlo je ale zásadité chytráku, jinak by špínu z povrchu neuvolnilo. -_-
0
před 3688 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ad Lamalam – „Protože jeho hodnota je nižší než 7“
Vždyť tazatel píše, „Kvůli jakým látkám je pH tekutého mýdla kyselé a tedy nižší než 7.“
Jestli tady chceš psát své přechytré názory, tak se prosím už příště nevyjadřuj. Jen chci vědět proč je hodnota pH tekutého mýdla kyselé (0–7), nepotřebuji vysvětlovat, že pH je záporný logaritmus koncentrace oxoniových iontů…
annas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2650 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1357 | |
led | 1356 | |
aliendrone | 1181 | |
zjentek | 1077 | |
Kelt | 1014 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |