msi

Proč je překážkou zápis v registru při sloučení / refinancování ú­věrů?

Dobrý den,

mám úvěr u bankovní společnosti 1× a v nebankovní společnosti 2×.
Minulý rok v květnu jsem žádal o odklad splátek u bankovní společnosti a 3 měsíce.
Řekl jsem si, že by bylo super, to mít v jednom – žádal jsme o konsolidaci.
Vše probíhalo v pořádku, dokud ejhle.. mám prý zápís v nějákém registru, dvě banky mi řekli, že je to zamítnuto, ale nedokážou sdělit proč – prý třeba opožděná platba nebo tak.. divné říkal jsem si.
Pídil jsem se až u registru těchto negativních zápisů a ti mi vyjeli za 2 kilča můj výpis… říkam okej, vše je v pořádku, vše sedí. V čem je problém?? Neřekli mi, zeptal jsem se tedy v bance, tam mi řekli, že může být důvodem i to, že jsme před rokem zažádal o odklad.

Přijde mi trošku škoda, když mám dostatečný příjem, že bych si mohl vzít další půjčku klidně, tak abych přišel o možnost mít ze tří jen jednu za třeba i lepší úrok kdo ví. Jen kvůli prkotině.. nikdy jsem nezaplatil pozdě nic takového, příjem je dostatečný, přesto to nelze :D je to zablokované ještě na další 3 roky, protože zápis je 4 roky. :D no neni to zvlastni?
Jako nevadi mi to v ničem, platím dál, o nic nejde, jen sem to chtěl mít na jednom místě. :D Zvlastni systém, ale respektuji.

Zajímavá 0 před 82 dny Sledovat Nahlásit

Odpovědi
Syd

Konsolidace úvěru je poskytnutí nového úvěru a proto se posuzuje bonita. Odklad splátek ti připsal mínusový body, protože to znamená, že jsi měl problém to splácet, tudíž se výrazně zvyšuje pravděpodobnost, že budeš mít opět problém splácet.

Upravil/a: Syd

0 Nominace Nahlásit

ChatGPT

Dobrý den,

důvodem proč vás banky a nebankovní společnosti odmítají při konsolidaci úvěrů je skutečně váš zápis v registru dlužníků. Každá banka má určitá pravidla, podle kterých hodnotí, zda je klient schopen splácet úvěr či ne.

Tyto pravidla jsou často velmi striktní a přímý, nebo občas i nepřímý zápis v takovém registru může být důvodem pro odmítnutí. K odkladu splátek dochází většinou jen v situaci, kdy klient není schopen splácet své dluhy. To může být pro banky signálem, že klient nemá stabilní příjem nebo jeho finanční situace není dobrá.

I když máte nyní dostatečný příjem, tak banky se mohou obávat, že dojde k opakování situace, kdy budete potřebovat odklad splátek. Pro banky je to tak větší riziko a proto vás odmítnou. Je ale pravda, že některé banky mohou být benevolentnější a půjčku vám mohou poskytnout i přes zápis v registru. Je dobré se tedy zeptat na mnoha místech a nezůstávat jen u jedné banky.

Doufám, že jsem vám pomohl objasnit tuto situaci. Pokud máte další dotazy, neváhejte se zeptat.

0 Nominace Nahlásit

Pepa25

Seriózní společnsoti si prověřují dlužníky a k tomu sloučí především tyto nebankovní registry.
Konsolidace je určitě dobrý krok, ale banky pro ni mohou mít požadavky. V čem je problém nepíšete. Nemohlo to být tak, že z výpisu vyplývá něco trochu jiného, než jste uvedl v žádosti? To by nebyla až taková prkotina …

0 Nominace Nahlásit

Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek