Naše preference určitého pokrmu, tedy chuti, jsou výsledkem souhry mnoha faktorů, mezi které patří genetické vybavení, věk, dřívější stravovací zkušenosti, etnické zvyklosti, příjemné prostředí při ochutnávání nových pokrmů a fyziologické reakce na jídlo.
http://www.eufic.org/article/cs/page/FTARCHIVE/artid/chuti/
–
Jinak neodolatelná chuť signalizuje, že tělu něco chybí. Charakter vašich
chutí vypovídá o aktuálním stavu těla mnohem víc.
V podstatě lze rozdělit chutě na dva základní druhy: psychologické, kdy organismus v zásadě žádné jídlo nepotřebuje, ale člověk jimi v podstatě sytí své emoce, případně se zbavuje napětí. Druhým typem jsou prudké chutě, kterými organismus dává najevo, že mu chybí určitá výživa.
Chuť na sladké, na slané, na maso, na pečivo atd. Víc v odkazu.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?vagra Nahlásit |
Podle mě to má každý vrozené chemicky.Myslím,že třeba na povaze to nezáleží.
0 Nominace Nahlásit |
Muze to byt i dano zkusenostmi lidi, kteri byli vazani k nejake chuti.
Uvedu par prikladu.
Kdo chodi casto k zubari, ci dostal cukrovku – mel rad sladke, ale radsi ho
zacal omezovat, ci ho uz nemusi.
Kdo ma problemy se zaludkem, ci ho pali zaha – mel rad kysele veci, ale jak
se mu udelali vredy, tak ti omezil, ale semtam zhresi.
Kdo mel ledvinove problemy, ci vyssi cholesterol – mel rad slane veci, ale
zdravotni problemy ho donutily snizit napr. soleni a jezeni chipsu.
0
před 3815 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5284 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2622 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1345 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1059 | |
Kelt | 1003 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |