Dnes jsem na procesor nanesl kvalitní teplovodivou pastu.Chladič je
dokupován také kvalitní.Skříň je naprosto zbavena prachu a
nečistot.Jedná se o procesor Intel Core 2 QUAD Q8400.Je zajímavé že
program speedfan ukazuje vytížení 100 % ale správce úloh ukazuje
max.10 %.Napadlo mě jestli to nemuže zpusobit paměť RAM-mám dva moduly
každé o kapacitě 2 GB.
Doplňuji:
Děkuji za radu.Problém jsem již vyřešil,byl softwarového rázu.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? RedC22 před 4328 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Tento jev je popisován na tomshardware. Je ten dokupovaný chladič připevněn svým vlastním zádržným mechanismem, nebo starým z originálního chladiče? Intelácké rámečky na chladič, zachycované k desce plastovými kolíky, se po čase deformují a styk chladiče s CPU je pak nedokonalý. Doporučuji zrevidovat. Mně se stalo něco podobného s daleko starším CPU od AMD, který dodneška používám. Stále se přehříval a často docházelo k resetům, snad 6× jsem sundal a zase nasadil chladič, nakonec jsem teplotu musel držet v mezích snížením napětí VCore. Takto jsem fungoval několik let, až jsem byl nucen kvůli něčemu opět chladič sundat a k mému překvapení po zpětné montáži teplota klesla o 20–25°C. Takže těch 6 předchozích pokusů jsem prostě chladič nasadil nedobře nebo nedokonale. A mimochodem, teplovodivé pasty se má nanášet minimum, aby ta vrstva byla téměř průsvitná – ona totiž až tak dobře teplovodivá není (v porovnání s kovem heatspreaderu CPU a hmoty chladiče) a podle vztahu o tepelné vodivosti tělesa pak nastupuje rozměr (délkový) hmoty, čím méně, tím lépe.
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 815 | |