Avatar uživatele
bolak

Proč má zelenina z obchodu úplně jinou chuť (nebo řekněme bezchuť) oproti té vypěstované na zahradě?

A není to jen „ten pocit“, jen proto že jsme si to vyrobili sami, ale když si koupíte v krámě mrkev, ředkvičku, rajče… atd., tak je to oproti té „domácí“ jakoby nějaké nedodělané, jako byste jedli chleba a vedle toho syrové těsto, jak je to možné?

Přece se to taky pěstuje v hlíně, taky na slunci, taky na to čuraj žížaly, tak jak to může být tak jiné? Co se na tom dá zkazit a hlavně JAK? Nebo to mají v obchodech nějaké speciální přístroje na odstranění chuti a záměrně to tím fénujou kus po kuse, nebo jak k tomu zgumovatění dojde?

Conchus: fakt, že jsem měl dlouho stejnej názor jako ty, ale těžko tě asi můžu přesvědčit, zvlášť pokud třeba nakupuješ ovoce a zeleninu JEN z obchoďáků a žádnou jinou si nejed, každopádně láska s tím (sory, Danina65) podle mě nemá nic moc společnýho ;)… zkus si, Conchus, udělat takovej pokus, řekni nějakýmu sousedovi, ať ti dá něco, co sám vypěstoval (třeba mrkev, rajče, okurku…), pak si to samý kup v obchoďáku, rozkrájej to, dej si to na talířky s cedulkou co je odkud, pak si zavaž oči a postupně ochutnávej talířek po talířku, ty, co budou chutnat líp, si dej doprava, ty, co budou podle tebe chutnat hůř, si dej doleva, a pak si rozvaž oči a napiš nám výsledek, to mě fakt zajímá…

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 9Pro koho je otázka zajímavá? annas, johana 56, hanny 2, briketka10, zjentek, da ny, Agneta, UltraFan, Danina65 před 3220 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
UltraFan

Tak v hlíně se to pěstuje, ale jestli na slunci, tak to bych si nebyl jistej 🙂 Víš, ovoce a zelenina, která je v supermarketech, je jedna velká chemická sra*ka. Jedná se ve většině případů o nedozrálé ovoce chemicky ošetřené, aby chytlo krásnou barvu a pro zákazníka bylo na pohled „k sežrání“ 😉

Upravil/a: quentos

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Dochy

Nebyl bych až tak kategorickej jako UltraFan (nejsem Ultra 😉 ), ale něco na tom bude…
Odrůdy především takové,které rychle rostou, hezky vypadaj a pomalu se kazí, často sklizené před dozráním aby vydrželi dopravu a skladování.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
da ny

Skleníková rajčata pěstovaná bez slunce často jako hydroponie…
Ještě navíc možná jako GMO, např. s rybím genem je to co kupujeme v našich super, hypermarketech… ;)

Upravil/a: da ny

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

je to byznys. vypěstovat co nejrychleji co největší komoditu a prodat jí za co nejvíce peněz. proto si ještě lidé doma pěstují svoje. když porovnám rajčata, brambory a mrkev ze zahrádky, tak to se nedá ani popsat. brambory z obchodu mají čím dál horší kvalitu a vyšší cenu, mrkev a rajčata má chuť, jak když lížeš dámě přes tepláky 😁 nějaké farmářské trhy to s kvalitou nezachrání. někteří to kupují ve velkoobchodech a pak s tím v mrazech vyrazí do trhu na náměstí. kvalito braň se.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
zjentek

Tak tohle je informace, která je pro širokou veřejnost přísně tajná. To by chtěl vědět každej, aby nemusel chodil do krámu a mohl by si čarovat pěkně na zahradě a nebo v bytě.

Upravil/a: zjentek

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanny 2

Doporučuji přečíst,je tam i o rajčatech!

http://necenzu­rovane.net/15/o­trava.html

1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?briketka10 Nahlásit

Avatar uživatele
Danina65

Ono se to na té vlastní zahrádce pěstuje tak nějak víc s láskou.Je to přírodní, přirozenější cesta.Když to je pro sebe a ne na výdělek, žádná chemie, nechá se to dozrát na záhonu nebo stromě.Točila jsem se kolem výroby jablek, a to na domácí půdě (odpadá doprava z kdovíodkud), postřiky od květu po sklizeň, která se dělá v hodném předstihu, uložení v boxech s řízenou atm…To jablko nemá šanci chutnat jako jablko.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Kryšpín

Taková jablíčka se pěkně lesknou a jsou na nich ještě vlaječky to musí být šmákus, musí to pěkně vypadat, aby kapitalista měl zisk bez ohledu na chuť, časem chuťové buňky již budou jinam nasměrovány za zásluhy rychlovek a různých chemikálií, možná se obyčejní občané vrátí místo pěstování tují a.p. na zahrádce k něčemu užitečnému, jak to po staletí prováděli naši předchůdci

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
lota

Chutná jinak, protože není vypěstovaná na zahradě – tedy bez slunce, péče, kterou jí na zahradě dáváme a hlavně – pěstuje se tak, aby zvládla dopravu a taky vypadala dobře o nejdýl – jde o vzhled, ne o chuť. Zatímco na zahradě nám jde hlavně o tu chuť.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Dovežené do obchoďáků je více chemicky ošetřené aby za 1. se to nekazilo
a za 2.déle to vydrželo.A v dnešní době se více hnojí chemicky než přírodním hnojem.
A pokud někdo nevěří, tak ať mně přesvědčí, že jahody dovážené v lednu až květnu vydrží tak dlouho cestu kamionem.Vím to z vlastní zkušenosti, mám jahody na zahradě a když je večer natrhám, tak ráno jsou už ty spodní v misce plesnivé.
Zrovna tak vnoučata NECHTĚJÍ jahody z marketů, že prý děda na zahradě je má lepší.
A tak je to s veškerou zeleninou všude je jen chemie a ne přírodní hnůj.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Conchus

Ale to si jen ekologicky zeleně něco namlouváte. Možná vám vadí, že zelenina z obchodu vypadá čistě a přívětivě.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
dáma z ČR

Možná tě zklamu, ale na slunci se ve velkým moc nepěstuje a slyšela jsem i, že rajčata se ve velkým pěstují ve vodě. podle toho to taky vypadá a chutná…

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
da ny

Ovoce a zelenina je „podtržená“, ošetřená, aby co nejdéle vydržela svěží a „čerstvá“ (záření, postřik) – to na zahrádce neutrhneš :D

před 3226 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek