Dobrý den, může mi někdo říct jaká může být příčina že mi pračka při praní smrdí, jako kdyby měla hořet?? Peru normálně na 40, je vestavěná mezi myčkou a regálem a nemyslím si, že by byla přeplněná. Je to důvod k opravě, nebo výměně? Děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3331 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Když smrdí, jak by hořela, tak už tam něco hoří. Neper, odpoj od sítě, volej servis.
0 Nominace Nahlásit |
Emefej odpověděl, co dělat IHNED…
😉
Pak si zavolej servismana – může se jednat o prokluzující řemen
(prkotina za pár peněz), ale taky spálený motor (to už pak stojí za úvahu
výměna pračky)…
😉
0 Nominace Nahlásit |
Motor má opotřebené uhlíky. Běžně se prodávají jako náhradní díl, výměna je snadná. Pračku nepoužívejte, protože se jiskřením opaluje komutátor a může se tak poškodit.
0 Nominace Nahlásit |
tady sem ti našel cenik oprav praček http://www.opravy-pracek-praha.cz/cenik.htm
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Napnout řemen by mohl zvládnout každý chlap, lze-li jednoduše sejmout zadní kryt. Měl jsem v minulosti podobný problém. Ten zápach nebyl sice silný, ale přece jenom něco signalizoval. Našel jsem na přívodních vodičích k topnému tělesu zuhelnatělou izolaci v délce několika cm od násuvných konektorů (FAST-ON). Neustálým zahříváním a chladnutím při provozu pračky se spoje rozvolní a na přechodovém odporu spojů se pak vyvine tolik tepla, že to stačí k devastaci izolace v těsné blízkosti, která přitom obvykle zapáchá. Chce to občas tyto konektory stisknout v kleštích, aby při nasouvání bylo třeba určité síly a tím byl zajištěn potřebný tlak ve spoji a tím minimální přechodový odpor. Na to není potřeba volat servis, ale není to zrovna práce vhodná pro ženu. Spíš pro manžela nebo přítele. Další možné příčiny již byly zodpovězeny. V každém případě je třeba s tím něco dělat.
0 Nominace Nahlásit |
pokud chceš mít zachvíli v baráku hasiče tak per dál,pokud ne tak to vypni a zavolej si servis.Pokud to budeš ignorovat můžeš vyhořet!
0 Nominace Nahlásit |
Já teda nevím, ale za těchto okolností bych se asi trochu bála, co vše se může stát… Já vím, že je to investice, ale pouvažovala bych o nové pračce.
Když odejte pračka, vždy je lepší koupit novou, než prostě ivestovat do oprav, které stejně nejsou na dlouhou životnost.
No, já jsem si teda koupila novou a jsem za to ráda. Jednou jsem měla starou na opravě a stejně to nebylo na dlouho. Nová a je nová a nemusím mít strach, že by odešla…
ta pračka takhle smrdí už pár týdnů, není to každé praní…kdyby to byl motor, tak by přeci nešla? poprvé se to stalo u praní na 60 a jelikož blbne kolečko s teplotou, tak sem myslela, že to pere na 90 a prostě se jen zahřála, ale stává se to občas i u tý 40..jsem v nájmu a majitelé bydlí v Německu, tak je sem zase nechci hnát kvůli blbosti, ale zároveň nechci být osočena, že jsem jí rozbila používáním já..normálně pere a vypere, ale prostě mi to přijde, že se někdo něco pálí..
Tak to je otázka znění nájemní smlouvy – kdo se o co stará (a
platí)…
😉
Každopádně – zavoláním servismana nic nepokazíš (s majiteli se snad
můžeš domluvit i telefonicky, mailem…)…
Jen – pokud smrdí už pár týdnů, spíše se bude jednat o ten
řemen – pokud je volný, postupně (a v závislosti na zátěži –
množství a ´vycentrování´ prádla) se ošoupává více a více. Jestli je
to tak, oprava nebude drahá.
😉
je fakt, že má občas i problém se ždímáním, to bude určo (a doufám) ten řemen. Tak děkuji za tip, až na to servisák koukne, tak budu aspoň trošku v obraze:-)