Co to vůbec je? Kde se to vzalo? Mě to vytáčí. 😀 Přijde mi, že si to i náhodně vkládají do vět a myslím si, že to někdy nedává vůbec smysl…
Ze začátku jsem ani nerozuměla, co to říkají… protože někteří mluví strašně rychle (nebo mumlají); jestli je to nějaká zkratka, tak i tohle je moc asi.
Zajímavá 0 před 396 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nauč se česky. A pokud rozumíš dát vydat prodat ,tak rozumíš i vstoupit ustoupit nastoupit přistoupit zastoupit.
0 Nominace Nahlásit |
Mají za úkol kontrolovat jízdenky, obvykle tak činí v pravidelných intervalech a mají na starosti více vagonů, takže se na jedno místo dostanou ke kontrole až po několika zastávkách. Chtějí zkontrolovat jen ty, co mezitím přistoupili, takže se při příchodu do vagonu zeptají: Přistoupil někdo? nebo Kdo jste přistoupili? resp. obvykle jen zkráceně Přístoupili?
3Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, led, Dochy
před 396 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nastupují pouze cestující ve výchozí stanici. Ostatní pak cestou pouze přistupují, takže smysl to dává. Nesmysl ovšem je ptát se nedokonavým videm („Přistupovali?“), což už jsem taky mnohokrát zažil. Ale chtějte po průvodčích, aby rozuměli slovesným vidům…
2Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, Pepa25
před 396 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mnohem více vytáčí že za tím „přistoupili“ nepoužívají otazník! Zpravidla jen rozkazovacím způsobem u dveří zařvou: PŘISTOUPILI! Jako by to ku.wa někdo ve vegáno neviděl či nevěděl 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
Možná také oslovují ty přistoupivší. Mně totiž přijde že řvou: PŘISTOUPILÍ!!! A přistoupilí se zřejmě mají automaticky dovtípit, vo co go a nejspíše si připravit lísteček, případně připravit se na brzký výstup 🤷♂️🤷♂️🤷♂️
Upravil/a: zjentek
2Kdo udělil odpovědi palec? Odpovědi.cz, Ametyst
před 396 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Premyslela jsi nekdy, na co tam ti pruvodci asi jsou, jakou maji pracovni
napln?
Pokud ano, tak pochopis jejich otazku.
0
před 396 dny
|
0 Nominace Nahlásit |