Obecné tvrzení je, že když se vám například v mrazáku udělá po stěnách ledová krusta, tak chladnička musí více pracovat a tudíž dochází k větší elektrické spotřebě.
Nedává mi to ale smysl.
Když je v mrazáku více ledu, tak mi selský rozum říká, že by udržení teplot pod bodem mrazu mělo být snadnější. Přijde mi to jako stejný princip, když si hodíte do sklenice s vodou jednu ledovou kostku, tak ta rychle roztaje. Když jich tam narvete ale hodně, kostky tají výrazně pomaleji.
Tak kde je má úvaha chybná?:)
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Hlada, marci1 před 3981 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Chyba je v tom, že při námraze musí medium ochladit ten celý, zbytečný led a teprve ten led svým povrchem ochlazuje vzduch v lednici. Tady jsou ty ztráty.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?beer Nahlásit |
Není to stejný princip – protože led vhozený do sklenice je vyrobený
jinde, ne v té sklenici… 😉
Ale – jinak je úplně jedno, jestli máš mrazák plný námrazy nebo
potravin, (s)potřeba chlazení je úplně stejná.
Problém nastává tehdy, když je námrazy tolik, že není možné pořádně
dovřít dvířka a mrazák ´větrá´ – to výrazně zvyšuje spotřebu
energie.
0 Nominace Nahlásit |
Kompresor častěji zapíná a spotřeba se výrazně zvyšuje, pokud námraza je silnější než 0,5 cm, Uvádí se, že 1 cm námrazy zvyšuje spotřebu elektrické energie odebírané mrazákem až o 75%. Pokud se neprovádí pravidelné odmrazování, snižuje se mrazící výkon. Také se zvyšuje spotřeba elektrické energie, kompresor je více namáhán, a tím se mu zkracuje životnost.
0 Nominace Nahlásit |
Shrnutí:
LED v té lednici vám nezlepšuje chladící schopnost, pouze v případě výpadku elektřiny, nebo poruchy, vám o trochu déle udrží teplotu blízkou 0C.
0 Nominace Nahlásit |
Chyba je v tomto. Slouží ti lednička (chladnička čert to vzal)
k výrobě ledu nebo chlazení potravin ?
Ty jsi spotřeboval nějakou energii na výrobu ledu, který nepotřebuješ to
je energie navíc kterou platíš. Další negativní jev nastává
skutečností že teplo je přes led odebíráno pomalu ( kompresor musí
běžet déle pro dosažení žádané teploty) a navíc vrstva ledu narušuje
cirkulaci vzduchu v chladničce. Celkově je tedy chod namrzlé ledničky
energeticky náročnější pro stejné zchlazení potravin než nenamrzlé.
0 Nominace Nahlásit |
Já bych dodal k ostatním důvodům ještě jeden, a to že ten led časem pěkně smrdí.
0
před 3980 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek