Když stáhuji jedno video z YouTube, vždy se mi kolem něj udělá tlustý černý „rám“ – viz. http://prntscr.com/pxlxa0
Všechna ostatní videa se mi zobrazují hezky od kraje ke kraji – viz. http://prntscr.com/pxlzpu
V čem je prosím problém, a jak to první video stáhnou bez toho černého „rámu“?
VIDEO: https://www.youtube.com/watch?v=2PRORboJ-IA&t=41s
Děkuji
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? aliendrone před 1835 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Protože je video tak vytvořeno. Také tuhle idiotpraktiku nechápu – buď při výrobě videa s vyššíím rozlišením nechám soft dopočítat chybějící pixely (to má své hranice) nebo se na vyšší rozlišení vykáknu a ponechám původní.
Tohle vypadá na klasický blbě provedený DVD rip, který někdo upnul na YT.
3Kdo udělil odpovědi palec? Elaela, briketka10, Vojta24
před 1836 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Protože některé technicky zaostalá individua ukládají videa tak že přímo v nich je naprosto zbytečně i horní a dolní černý pruh. Je to absurdní, zbytečné, to ale lidem zjevně nebrání to dělat. Výsledkem toho je že přehrávače ty pruhy nahoře a dole považují za součást obrazu a neumí je automaticky ořezávat, často pak dokreslí stejné pruhy i po stranách aby byl splněn požadavek na nějakou minimální velikost či výchozí proporci okna přehrávače. V přehrávači VLC byste patrně u tohoto videa viděl jen horní a dolní pruh, ten požadavky na minimální proporce okna nemá a vždy ctí rozměr videa.
0 Nominace Nahlásit |
Ač si myslím totéž, co ostatní, netroufl bych si to tvrdit bez toho, abych viděl zdroj. Link na to videjo na YT by pomohl.
Doplnění: Video je ve formátu 720p. Tak je potřeba jej i stáhnout. Pokud nastavíš stažení ve větším formátu, pochopitelně doplní LB i nahoru a dolů a vznikne černý rám.
Upravil/a: Edison
0
před 1836 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ve VLC přehrávači to běží normálně. Je to klasický formát 16/9. Ten
obraz 4/3 je součástí formátu 16/9. Žádné pruhy by přehrávač neměl
přidávat.
Ale pokud musíte přehrávač ručně nastavovat, tak by mělo stačit zadat
16/9. Na screenu je vidět okno jakoby nastavený na 4/3.
Upravil/a: dr.luha
0
před 1835 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vojta24>>> Videa s „černou částí“ pouze nahoře a dole jsou podle mne výsledkem přenosu původního kinoformátu, který na rozdíl od monitoru (16:9) je 21:9. Jestli má být plně zachyceno/zobrazeno (neoříznuto) to, co je po stranách na levém a pravém kraji, tak při zachování poměru stran to jinak nejde – volné místo nahoře i dole na monitoru ti prostě vznikne.
Ovšem tohle dotazované zobrazení (občas sosnu) mi přijde, jako kdyby někdo chtěl za každou cenu vyrobit video s vysokým rozlišením, ale protože se neunavoval tím, aby soft dopočítal (v rámci možností) chybějící pixely (nebo nechtěl, aby přepočet trval dlouho), tak vznikne takový paskvil, který nepřináší uživateli vůbec nic – podle mne. Je to fakticky na hlavu. :(
Jj… přesně to si myslím taky… Jenže pořád… pokud neuvidím zdrojové videjo na YT, těžko soudit, co se děje. Klidně může to být… kvůli nesprávnému formátu a současně nesprávně nastavenému přehrávači…
Bedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |
www | 828 | |
badisko | 817 | |
cochee | 814 | |
Dochy | 725 |
Software |
Hardware |