Avatar uživatele
anonym

Proč se supermarkety za „problémy“ brání, že selhal lidský faktor? Když ví že lidský faktor je nejproblémovější,

proč ho nenahradí průmyslovou automatizací.

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 4628 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
zzzzz

To nedělá prodavačka ze své vůle. Má to nařízeno od vedení, takže selhal lidský faktor, ale ten manažerský.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Průmyslová automatizace by byla mnohem dražší než lidská pracovní síla a navíc by zde zanikla možnost na někoho svalit zodpovědnost za nekorektní rozhodnutí vedení. Myslíte si snad, že zelené maso a zkažené, nebo vadné výrobky dávají do prodejny pracovníci supermerketů z vlastního rozhodnutí?

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
briketka10

milý Anonyme a to si myslíte, že ty přelepky na sýrech by nalepovaly nějací roboti ??

to je jasné, že za všechno mohou jen lidé, špatná kontrola, jen zisk zisk zisk, aby se vše ač schnilé, zkažené, prošlé prodalo za každou cenu !!
a hlavně, aby se na nic nepřišlo !!

nějaké PENNY jak může být ještě otevřené nechápu ??
Doplňuji:
ad Anci : prodejní řetězec máte na mysli „řetěz od auta“ nebo jaký ??
to všechno řídí lidé a jenom lidé ne ufoni !!

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
mojitek

člověče,jsme teprve ve 21.století :o)
No,jinak lidský faktor opravdu selhal,ale určitě prodavačka nebude sama od sebe rozbalovat a zase balit prošlé potraviny..jednak za ten plat by jí ani nehlo,to by musela mít jedině nějakou balící ouchylku nebo mánii,nebo co by z toho měla???Je jasný,že to musel být příkaz ze shora.Já osobně bych do takovýho špinavýho obchodu už v životě nevlezl.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anci

To neselhává lidský faktor, to je prostě záměr a norma prodejců, praktiky řetězců jak vydělat víc. Je to šmejd…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
jmhad

Tyhle,jak říkáš problémy,jsou staré asi jako sám obchod.Moje matka se učila na prodavačku u řezníka před válkou a občas nám říkala,jak se umývaly salámy,staré maso mlelo a šup do sekačky a pod.A stejně tak se s tím setkávali a setkávají dřívější i dnešní učni.Ono to vlastně vychází z podstaty myšlení pravěkého člověka,který tehdy zvažoval,zda má věc vyhodit a mít třeba hlad a nebo to ještě nějak zužitkovat.A tohle uvažování se postupně přesunulo od jídla do oblasti peněz. Proč bych to vyhazoval,když to ještě mohu nějak prodat,mít z toho nějaký zisk.Včera,5.3­. jsem koupil v Albertu vepřové plátky za 50% s datem doporučené spotřeby 5.3. A určitě to bude kvalitnější než ty smradlavé balíky masa z Německa,Belgie a pod. v Makru,které sice jsou od výrobce správně označeny,koupeny v termínu,ale již mnohdy za hranicí běžné kvality.A zpracují se.Nebo myslíte,že třeba „U žida“,v Jed­notě,v Mekáči se nakupovalo či nakupuje jinak? Tady akorát selhal ryze čistý český lidský faktor a to,že příslušný kontrolor nedostal včas svoji pravidelnou odměnu na slepotu.Ten faktor mu ji zapomněl poslat.Nic víc.Ona „Etika“ je poměrně novodobá kategorie bez historie a bude jí dlouho trvat,než nad oním základním vtahem k penězům,k majetku zvítězí.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Docela by bylo zajímavé dozvědět se, kdo přesně odhlasoval po revoluci zrušení norem ČSN a závazných Receptur pokrmů, které v bývalé ČSFR upravovaly povinnost výrobců dodržovat kvalitativní úroveň ZE ZÁKONA prakticky na všechno. Zvlášť dnes by to bylo zajímavé zjistit to jmenovitě a s příslušností k tehdejším (možná i dosud fungujícím) partajím. A zajímalo by mně, proč bychom toto nemohli obnovit znovu jen pro Česko. Přece nařízení EU bychom i tak dodržovali bez problémů. Jen výrobci by k nám asi ty šmejdy museli přestat dovážet a hypermarkety by riskovaly enormní pokuty, kdyby to nabízeli přes limit ze zákona. No, bylo by to fakt zajímavé, ale chápu, že je to v této společnosti čirá utopie. Tady je teď největší starost, jak ze střední vrstvy a chudiny vyždímat co nejvíc daní na provoz těch nahoře. Bohužel.:(:(:(

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

jmhad má pravdu taky jsem byla za totalismu v obchodě a co se tam dělo ble ble šišky salámů a klobásy se máčely v hypermanganové vodě, aby se uvolnila plíseň, do salátů se přimíchávaly staré salámy a majonézy, do koktejlů staré mléko, ale lidi to měli moc rádi..
a všude se proháněli s radostí myšky jupí
byl to rozkaz shora, vše prodat i ty šlupky od salámu ☹
a co se neprodalo šlo do tzv.ztratného, ale to byla jen rozbitá vajíčka, rozbité lahve a různé bouchlé konzervy..

před 4627 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Nakupování