Hledal jsem něco co by umělo zorat menší úsek na zahradě, našel jsem na heurece přístroje jménem „zahradní traktor“ (cena okolo 50.000), ale když jsem se předvídavě zeptal v obchodě, jestli to zvládne zorat půdu (přišlo mi to i jako vcelku hloupá otázka, je to přece TRAKTOR!, ale tak pro jistotu žejo..) tak mi překvapivě bylo oznámeno že v žádným případě, že by to neutáhlo, že je to jen na sekání trávy.
Takže otázka č.1: Proč se to jmenuje traktor, když to seká trávu?
A POZOR, JÓ? JE TO SOUTĚŽNÍ OTÁZKA, TAKŽE ODPOVÍDEJTE CO NEJSROZUMITELNĚJI. NEJLEPŠÍ ODPOVĚĎ MŮŽE VYHRÁT NEJUŽITEČNĚJŠÍ PŘÍSTROJ TOHOTO TISÍCILETÍ, VAŘIČ VAJEC V CENĚ 1.549 KČ > https://www.teshop.cz/severin-ek-3127/ PODMÍNKOU SOUTĚŽE JE PŘEDLOŽENÍ EET ÚČTENKY Z JAKÉKOLIV VIETNAMSKÉ VEČERKY V OKOLÍ 1 KILOMETRU OD BRNĚNSKÉHO ORLOJE.
Zajímavá 6Pro koho je otázka zajímavá? annas, vagra, zjentek, marci1, klumprt, jsemjá před 2407 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Je třeba si uvědomit, co znamená slovo traktor. V Rejzkově Etymologickém slovníku je uvedené toto:
„traktor, traktorový, traktorista, traktoristka. Z něm. Traktor a to
podle fr. tracteur (vlastně‘tahač, kdo vleče’) od traction ‘tažná
síla, pohon.“
--
Z toho plyne, že traktor táhne něco za sebou, tedy nějaký pluh, sekačku, kultivátor atd. Možná jde o typ, který utáhne za sebou jen menší stroje..
Slouží pro práci na zahradě, je tedy zahradní, pokud v lese, je to lesní traktor, , pro práce na poli, pak se používá pojmenování polní traktor atd.
Upravil/a: annas
4Kdo udělil odpovědi palec? vagra, Drap, zjentek, independent
před 2407 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
0 Nominace Nahlásit |
3Kdo udělil odpovědi palec? Drap, marci1, independent
před 2407 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Traktor měl být opravdu nějaký výkonný stroj pro tahání techniky (obvykle pluhu, bran, sekačky,…). Ale ten význam se trochu posunul a markeťáci ho pak ještě „znásilnili“
Jo, ale mám pocit že to v tom obchodě nějak nezvládli. Daj se nejspíš
najít i levnější varianty, které nějaký pluh budou mít jako volitelné
příslušenství, nebo v ceně…
viz http://www.elvaprofi.cz/zahradni-technika/stavebnicove-stroje/jikov-ruris/ruris_7099.html
Upravil/a: Dochy
0
před 2407 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Zjentek: K řízení jakéhokoli vozidla na vlastním (neveřejném) pozemku
nepotřebuješ řidičské oprávnění. Až vyjedeš na silnici bude to
horší.
A nepotřebuješ „+E“ (něco s přívěsem) ale T.
A moje pole je „veřejné“? No já psal E, pánč jsem se představil v traktůrku, jak tahám po poli bubnovku či brány… no za takovou „sekačku“ by se jednalo spíše o „branky“ ;) Co, vyhrál jsem vajcavar?
+E (vždy k nějaké automobilové kategorii) potrebujes pro pripojné
vozidlo s hmotností nad 750kg. To pluh ani brány pro malotraktor mít
nebudou, takže „vklidu“ 😉
Přípojné vozidlo do 750 kg máš pro B,C,D „v ceně“ 🙂
Pro T se s přípojným vozidlem asi počítá rovnou.
Otázka na výhru je na bolaka. Ale: Neviděl jsem žádnou účtenku, takže by ses ho ptal asi zbytečně.