…
0 Nominace Nahlásit |
většina asi proto, že si tím zvyšují své sebevědomí – hele, já
mám značkové hadry, já na to mám, tak záviď…u teenagerů je tomu tak
určitě …
a někteří proto, že si myslí, že je kvalitnější, což ale není vždy
pravda, protože i značky šijí ve stejných „rozvojových“ zemích jako
neznačky…proč si myslíte, že je tolik padělků?..no protože jsou ze
stejné továrny .-))
0 Nominace Nahlásit |
Protože neznačkové oblečení nosí dle jejich názoru jen „socky“ a bez značky by se cítili „trapně“. A výrobci a prodejci si mnou ruce. 🙂
1Kdo udělil odpovědi palec? Jack 12323
před 1845 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Protože na to mají a potřebují se předvádět. To v případě, že nic jiného nenosí. Já např. mám pár značkových věcí, ale důvod byl čistě praktický. V dané chvíli mi to pro ten který účel vyhovovalo, protože nic jiného nebylo k mání.
0
před 1846 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Můžeme si namlouvat, že jim jde o kvalitu, ale ve skutečnosti je za tím obyčejná touha působit majetně a náročně. Šaty dělají člověka, říkávalo se… dnes by se to asi dalo poupravit dobovému slangu na: „značkové zboží dělá lepšočlověka“ 🙂 Je to samozřejmě jen iluze, ale těm lidem stačí, rostou tím totiž na stupnici osobních kvalit u těch, kteří také uznávají onu pochybnou „hodnotu“ předražených značek.
Upravil/a: anonym
0
před 1842 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Navíc, je vždy mnohem jednodušší a pohodlnější posuzovat kvalitu zboží podle věhlasu značky než podle skutečných technických parametrů, který takový následovník všeho značkového vlastně ani rozumět nemusí, což je pro spoustu lidí velmi pohodlné.
Sice to v důsledku vůbec nevede k tomu že používáte kvalitnější zboží (napříkad časopis dtest v porovnávání zboží všeho druhu pravidelně dokazuje že nejdražší často může znamenat i nekvalitní), ale alespoň lidé v sobě alespoň živí tu iluzi a to jim prakticky stačí.