V menu nejdražších restaurací jsou často místo názvů jednotlivých jídel jen stroze vypsány suroviny použité pro přípravu daného jídla. Např. „Šnek, kaviár, mrkev, lanýž“. Je to nějaký snobský jazyk, kterému běžný smrtelník nerozumí?
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? lota před 2829 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
No, díky Bohu, že to tak mají. Aspoň vím, co budu jíst. Popis jídla by měl být zákonem. „Katův šleh“ může být taky přejetý pes s chilli.
0 Nominace Nahlásit |
A není to lepší, než napsat Tajemství kuchaře Pepíka a ptát se servírky, co tam vše je?
0 Nominace Nahlásit |
To proto, abys měl jistotu, že při objednání menu s názvem kupř. „Rumcajsova nálož“, nebudeš baštit žaludy.
0 Nominace Nahlásit |
Asi mají tolik práce s přípravou jídla že nemají čas vymýšlet složité názvy.
0
před 2825 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1709 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 917 | |
iceT | 629 | |
da ny | 608 | |
zjentek | 575 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |
Nápoje |
Vegetariáni |
Ostatní jídlo a vaření |