Jestliže vlastním polnosti v menšinovém podílu a zbytek podílů má koupené družstvo od rodiny, je pravda, že nemám rozhodující vliv na to, jak se s nimi bude nakládat, což se týká zejména pachtu (nájmu), pokud jim ho pronajímám a chtějí připravit novou smlouvu od nového roku? Děkuji
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Drap před 2514 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
… družstvo platí většinou nájem všem stejný, podle výměry, vliv má pouze to, na jak dlouho je smlouva podepsaná … co se týče výpovědi z pachtu, je tu problém: u půdy pronajímané k zemědělským účelům bývala ochranná lhůta ohledně výpovědi …
0 Nominace Nahlásit |
Jak zjistím, jaké jsou reálné ceny pronájmu v lokalitě pozemků, pokud
to jde a musí být cena nižší z hlediska menšinového podílu?
Ještě se zeptám, pokud bych se rozhodla příštím rokem pozemky prodat,
musím je nabídnout většinovému vlastníkovi za jeho cenu?
… cena je otázkou dohody, ale nepočítej, že ti dá družstvo jinou
cenu, než platí za jiné polnosti …
… vše záleží na smlouvě, ale pozor, jak píšu výše, u polí je jiná
výpovědní lhůta …
Jinak se jedná o dědictví ke kterému nemám vůbec žádné dokumenty. Dědila jsem jako malá a prakticky ani nevím, co všechno kromě těchto polností vlastním a nikdo mi k tomu není schopen z rodiny cokoli říct. Takže ani smlouvu o pronájmu tomuto družstvu k dnešnímu dni nevlastním…
Většinový podíl má družstvo. To stejné družstvo mi napsalo, že od nového roku udělá novou smlouvu o pronájmu s tím, že já jakožto menšinový vlastník nemám rozhodující vliv na to, jak s ním budou nakládat a týká se to i výše nájemného… Jen po mě chtějí č.ú., kam ho budou zasílat… Takže ve finále já nemůžu nic?