Avatar uživatele
Nikuška

Prosím o pomoc/radu, když peču korpus na dort,tak se vždy nejdřív šlehají žloutky s cukrem a bílky vyšlehané na pěnu,ze?

Jde mi to, že mi kamarádka dala recept na dort, jenže uvedla jen ´vyšlehat vajíčka s cukrem´. tak se raději ptám :) ať to nezpackám :D. DĚKUJU ZA RADY-POMOC

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? elektrikář, johana 56, hanulka11, hanny 2 před 4924 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
Deli

Jo jo, napřed se utřou žloutky s cukrem, někdy se do toho pak přidává to ostatní a nakonec se jemně vmíchá sníh z bílků. (Ten už ale nezašlehávejte do těsta mixérem, spadlo by to, jen zlehka lžící.)
Někdy se dává ta mouka až úplně nakonec po bílkách, mám zkušenost s oběma recepty.
Sníh se Vám líp vyšlehá se špetkou soli přidanou do bílků 🙂

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
hanulka11

Vůbec to nevadí také šlehám celá vejce s cukrem a pěkně piškot nabyde.A přidám 1/2 prášku do pečiva a je piškot jako mech

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
hanny 2

Někdy se šlehají i celá vajíčka s cukrem,ale asi je lepší jen žloutky a bílky/ušlehané/ až nakonec lehce vmíchat do těsta.
K těm žloutkům s cukrem ještě přidávám trochu horké vody a našlehám vše dohromady.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
elektrikář

U nás doma se ušlehal sníh s cukrem, přidaly žloudky a zašlehalo.Po částech se přidala mouka a jen lehce promíchalo.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Danča84

Nikuško, ještě jedna důležitá věc – pokud budeš šlehat zvlášť žloutky a sníh, sníh udělej jako první, nebo pak metly po žloutkách umej, než budeš šlehat sníh – prostě, do bílků nesmí přijít ani troška žloutku, nebo něčeho mastného, jinak z nich pevný sníh nevyrobíš.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek