Avatar uživatele
zula

Prosím Vás ,z hľadiska diabetika ,ktoré mlieko je vhodnejšie ? Čerstvé,trvanlivé krabicové, alebo zakysané .

Samozrejme pri rovnakom percente tuku. Ďakujem

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? BENYTA, iceT, Andělé, Damiana před 4662 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
mosoj

Všechna tekoucí mléka jsou na tom stejně a mají minimální, téměř stejný obsah sacharidů.
Úplně nejlépe je na tom mléko acidofilní.
nejhůře vycházejí mléka sušená. Na stejný příjem sacharidů můžete vypít dvojnásobné množství acidofilního mléka oproti normálmímu.

Mléko neslazené jako takové je vhodný pokrm pro diabetika. Samozřejmě při zachování všech pravidel diabetické diety ( méně ale častěji).
O hodně horší ( a dost diabetiků o tom neví)
je nadměrný příjem chleba.

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
anonym

Všichni diabetici, co znám, pijí všechny uvedené druhy mléka a navíc kefír, podmáslí a acidofilní mléko. Nemám pocit, že právě mléko ohrozí Vaše zdraví.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
jmhad

Vezměme to jinak.Pokud je to mléko z krávy /kozy,ovce/ ,pak má jako takové v průměru 10 gramů sacharidů ve sklence /2dcl/ a glikemickou nálož 3 – do čísla 10 je to výborné.Těch sacharidů máte stanovených za den asi 200.Takové mléko je zpravidla dražší a je české.Pokud je to mléko,které krávu nevidělo – levnější z dovozu v Kaufu či jiném marketu-pak je ten obsah sacharidů vyšší,protože je to zpravidla sojové.Ale není to zase o moc,ale mělo by se to brát v úvahu. Horší je třeba ten chléb či rohlíky,rýže, knedlík a pod. |Jeden rohlík má 25 g sacharidů a nálož 18,což už je hodně a když si dám 2 rohlíky,tak už špatné.Plátek knedlíku má 18 gr.sach a g.nálož 15.Když si dám k obědu 4 knedlíky,pak mám jenom z nich skoro 80 gramů sacharidů,ale glikemickou nálož 60!!!.To už je ale průšvih a dal jsem tělíčku zabrat.Takže nesleduj věci ze živočicha,ale z mouky a některé zeleniny.
Třeba syrová mrkev má ve 100 gramech 10 gr.sacharidů a gn 3,8.Ale vařená má taky 10 a už gn 9.Takže když si dám porci 200 gramů mrkve,mám 20 gr.sacharidů,ale gn 18! a to už je na hranici. Asi je mé povídání nesrozumitelné a i mě to chvíli trvalo k pochopení.Pokud chceš více,pak se ozvi na jmhad@seznam.cz

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
beer

Jsem diabetik (typ II) a co se mléka týče, řeším jen jeho kvalitu a chuť. Problémy žádné.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce

U otázky nebylo diskutováno.

Nový příspěvek