Zdravím, ztrácím trpělivost s robotem na České spořitelně, tak se zeptám tady.
V aplikaci George jsem vytvořila QR kód pro platbu a když jsem poslala kód druhé straně, která měla částku uhradit prostřednictvím bankomatu, tak kód nešel použít – bankomat psal chyba kódu nebo čtečky. Vygenerovala jsem i jiný kód a problém stále přetrvává. Tudíž se chci zeptat, ty QR kódy z mobilního bankovnictví nejdou platit přes bankomat? To jde jen mezi tím, kdo má online bankovnictví? Vůbec se v tom nevyznám, myslela jsem, že QR kód je prostě jen jeden a kde je čtečka QR kódů, tak by to mělo fungovat… Díky za případné odpovědi.
Zajímavá 0 před 17 hod |
Sledovat
Nahlásit
|
Je to tak, QR kódy ze systému George můžete použít pouze pro platby pomocí čtečky QR kódu v aplikaci George nebo v jiných internetových nebo mobilních bankovnictvích, které QR kódy podporují. Skrze bankomat není platba možná, jelikož bankomaty zatím nejsou vybaveny funkcí pro skenování QR kódů. QR kód je možné použít pro rychlou platbu nebo jeho zasláním druhé straně pro uhrazení dané částky. Zkuste tedy poprosit druhou stranu o použití mobilního nebo internetového bankovnictví.
0 Nominace Nahlásit |
Řádně vygenerovaný QR kód pro platbu obsahuje všechny údaje a je
jedno, jestli je u příjemce přečten mobilní aplikací nebo bankomatem.
Kde je chyba ale nezjistíme, když QR kód nevidíme. Doporučuju zaslaný kód
zkusit přečíst aplikací – pokud to půjde, tak je chyba v bankomatu.
Spíš si ale myslím, že jste špatně vygenerovala kód. S tím vám ale
nepomůžu, George nepoužívám.
EDIT: odpověď AI je mimo, ale navedla na mě na doplnění: platby pomocí skenování QR kódů přímo v bankomatech nabízí jen ČS – má příjemce kartu ČS a zkoušel to v jejím bankomatu, že?
Upravil/a: Pepa25
0
před 14 hod
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek