Dobrý den. Myslím že můj dotaz je dost důležity, takže prosím o odpověď.
Když se podíváte na mapku četnosti výskytu rakoviny tak dost podezřele kopíruje mapu HDP/1obyv.
Např USA, Norsko, Jižní Korea, Francie, UK mají mnohem větší
„pravděpodobnost výskytu rakoviny“ než Mexiko, Indie nebo Čína.
Přijde mně jako dost zásadní odpovědět na otázku proč tomu tak je?
Přeci jen mně přijde že Norové mají mnohem lepší životní prostředí a
přísnější „potravinové normy“ než Čína apod.
Možná je to kuli tomu že ve „vyspělejších státech“ je vyšší
střední délka života, takže i větší pravděpodobnost rakovinu dostat (
viz obrázek od CIA, ale například u Mexika nebo Libie to tak není ).
http://cs.wikipedia.org/wiki/Seznam_st%C3%A1t%C5%AF_sv%C4%9Bta_podle_HDP_na_obyvatele
http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/grafika-rakovina/r~d87299d476d511e4bdad0025900fea04/v~sl:411aea21bb012c8c1d8380d86d0bb121/
http://cs.wikipedia.org/wiki/St%C5%99edn%C3%AD_d%C3%A9lka_%C5%BEivota#mediaviewer/File:Life_Expectancy_2008_Estimates_CIA_World_Factbook.png
A prosím můžete se podívat i zde na podíl základních potravin(
pšenice, kukuřice, rýže ).
http://necsi.edu/research/economics/grainconsumption.html
Rýžové státy mají o dost menší výskyt rakovin oproti státům
vycházející hlavně z kukuřice(USA) a pšenice(EVROPA),
ale např. Jižní Korea nebo Japonsko mají pravděpodobnost rakoviny také
celkem vysoké.
Rád bych konečně věděl co je nutné udělat, ale opravdu, k tomu aby
lidé přestali umírat ani abych já nezemřel na rakovinu.
( Nezapomínejte že umírání na rakovinu je většinou dost bolestivá
záležitost a léčení a operace je také velice nepříjemné.
Takže se domnívám, že by laskavý čtenář který čte tento text by měl
věnovat trochu svého času a rozumu k tomu aby se tomu vyhnul. )
Asi bych to vyděl takto:
1/ Nekouřit
2/ Pravidelné kontroly
3/
to je celkem známá evoluční úvaha – chování bílých krvinek vysiluje organismus a pokud je organismus pod hrozbou
tak mozek vyplavováním stresových hormonů omezí jejich funkci? )
ale např v USA je nejpěstovanější plodinou kukuřice a tam je výskyt rakoviny enormní? )
domestikovává zvířata krmená nárazově mají větší pravděpodobnost vzniku rakoviny s pravidelným přísunem( volně pasoucí ) )
4/ průmyslové chemikálie ( Nebezpečné známe chemikálie jsou snad pod
kontrolou a lidé by se s nimi neměli ve větší míře setkat, přesto
v Norsku je vyšší výskyt než v Číně )
5/ potravinářské chemikálie, umělá sladidla ( http://cs.wikipedia.org/wiki/P%C5%99%C3%ADdatn%C3%A9_l%C3%A1tky
)- tj. pouze „čerstvé“ potraviny a polotovary?
6/ omezit pesticidy ( v USA parta nadšených laborantů dělá testy na
pesticidy v ovoci bez šlupky a jablka většinou dopadnou nejhůře http://www.ewg.org/foodnews/list.php,
Včera jsem se bavil s dvěma BIO farmáři, kteří mně potvrdili že bez
postřiků pěstovat jablka nemohou, jen se je snaží omezit )
7/ vyřadit fluoridy, hliník – http://fluoridealert.org/
, přeci jen většina lidí používá pasty s fluorem, a těch negativních
studií je již celkem dost?
8/ teorie volných radikálů ( Pokud by měla spojitost s rakovinou tak by
průměrný výskyt byl všude stejný? )
9/ …
Zajímavá 0 před 3656 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já bych se řídil zdravým životním stylem. Rozhodně bych nepodporoval
žádné vegetariánství a podobné věci.
Přijde mi, že dost lidí nadává na postřiky, pesticidy, umělá sladidla…
a že je všechno nejlepší ze zahrádky a tak. Ono je to sice hezké, ale ve
velkém se to dělat nedá, kdyby si lidé o tom aspoň něco přečetli a
neodsuzovali, protože je to umělé nebo, že to říkají ostatní…
Problém rakoviny je to, že to není klasická nemoc. Je to porucha DNA kodu
buňky, tak, že se začne nekontrolovatelně množit. Problém je, že ten
spouštěcí mechanizmus, to co poškodí genetický kod může být skoro
cokoliv. Jakékoliv záření, klidně i samotné radikály kyslíku, které se
dost podílejí na stárnutí.
Osobně si myslím, že rakoviny se populace nikdy nezbaví, je to holt
nedokonalost našeho těla, znak toho, že naše tělo tu nebude věčně.
Můžeš se zkoušet vyhýbat látkám, které prokazatelně způsobují
rakovinu, ale 100% úspěšnost ti nikdo nezaručí.
Nejlepší je snažit se posunout medicínu, aby se dala rakovina relativně
lehce léčit.
0 Nominace Nahlásit |
může to být příčinou způsobu stravování a stresu..
třeba si nemyslím že usa kukuřičné státy je problém kukuřice, ale
spíše ty výrobky, denaturované prefabrikované. nedostatek pohybu..
Grenadij Malachov v knize totální detoxikace zase mluví o zaneseném
střevu a plísni candida jako o příčině. stačí si přečíst první asi
4 kapitoly, kniha je v el. podobě. jinak také jsem vyčetl že by mohla být
důležité to že při rakovině může být snížená imunita. vyhledat si
tedy příčiny tohoto stavu a jak jí udržovat co nejvyšší přírodním
způsobem.. zde nějaká infa co při rakovině: http://ceskeforum.com/viewtopic.php?f=100&t=4160
0
před 3656 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nemůže být „příčinou“ dožívání se vyššího věku a lepší zdravotnictví? Lidé žijí déle a mají tak větší „šanci“ onemocnět. A lepší zdravotnictví může stát za vyšším odhalením nemoci. Jinými slovy, nemocných v Jižní i Severní Koreji může být nemocných stejně, ale u mrtvých severokorejců se taková vyšetření obvykle nedělají, takže rakoviny je papírově méně…
Jen spekulace od stolu.
0
před 3656 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
S rybama je to asi takto: protože jsou studenokrevné tak bez problémů snesou i toxické dávky jedů, kterých je v mořích čím dál tím více. Navíc mají schopnost tyto jedy v sobě akumulovat. Pokud ryby někde hromadně hynou, není to z otravou, ale je to smrt udušením (např.přebytek dusíkatých látek, vytěsnění kyslíku z vody atp.). Např. kontrola kvality vody ve vodárně pomocí ryb je jenom pověra a divadýlko pro exkurze.
0
před 3654 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2650 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1357 | |
led | 1356 | |
aliendrone | 1181 | |
zjentek | 1077 | |
Kelt | 1014 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |