Zajímalo by mě, jak se rentuje nabízení vody zdarma. Zda se lidé skutečně rádi vracejí a více utrácejí, nebo stoly obsadí studenti s notebookama? Upravujete nějak pitnou vodu, nebo ji podáváte tak, jak teče z kohoutku?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? petra15 před 3875 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
stručně : voda zdarma se nabízí jen v luxusnějších podnicích kde se
to rozhodně „vyrentuje“ na něčem jiném…
Doplňuji:
Hamon : i kdyby voda z kohoutku stála 10 kč /1 litr tak se jí vyplatí
podávat zdarma.Jsou to podniky kde kafíčko stojí asitak jako jinde
v obyčejný restauraci celý menu.
Upravil/a: mojitek
0 Nominace Nahlásit |
Vodu si běžně objednávám v některých restauracích k polednímu
menů. Většinou ji bez problémů přinesou. Na druhou stranu v některých
kavárnách ji nedají a nechtějí přidávat jako základní věc ke kávě
espresso.
Restaurace a kavárny rozhodně neprodělají na vodě zdarma. Samozřejmě
nejdeme do těchto podniků si jen sednout ke sklenici čisté vody, která bude
zadarmo.
0 Nominace Nahlásit |
To ale nemyslís vázne…dát lidem jen vodu…a ani né perlivou minerálku…a to je ta chyba, kterou v Cechách casto delají…Já znám v Berlíne restauraci, kde zákazník za jídlo platí kolik chce, treba 1 €…to by v Cechách neslo?
0 Nominace Nahlásit |
1m3 je 1000 litru. Pri prumerne cene hluboko pod 100 Kc/m3 to je necelych deset haleru za litr. Obvykle se pije z dvoudecek, to je pet sklenic do litru. Jestli pocitam spravne, jedna sklenice tak vyjde na necele dva halere. Staci odpoved?
Neco jineho by bylo, kdyby vodupijici obsadili cely lokal a hladovci si
nemeli kam sednout, ale to jsem jeste nikdy nikde nevidel.
Doplňuji:
Abys nemel malo informaci pro rozhodovani, jestli se to vyplati, tak pri plne
obsazenosti restaurace o sto mistech, prumerne dobe piti vody pet minut a
ctrnactihodinove otviraci dobe to dela 10 080 Kc za mesic :)
Upravil/a: Hamon
0
před 3875 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hamon evidentně nikdy restauraci nevedl, popř. je čuně a neumývá po cizích lidech skleničky 🙂
Nevyplatí se, ovšem pokud budeš mít vodu zdarma pouze při objednání
pokrmu, ani na tom nebudeš škodný (víceméně).
Při hloupém hrnku vody-číšník musí vzít sklenici, napustit do ní vodu,
donést ji hostovi, následně odnést sklenici, umýt ji a vyleštit.
Tudíž kromě ceny vody se musí započítat také cena sklenic, jejich umytí
a hadřík. K tomu všemu číšníkův čas, který vyjde nejdráže. Pokud
ovšem číšník hosta bude obsluhovat tak jako tak a přidá jen na podnos
sklenici vody, hned se jeho využitý čas sníží a při větší obsazenosti
restaurace je toto rozdíl mezi potřebou dvou či tří číšníků.
0
před 3875 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pokud nenabizite hostum primo vodu z vodovodu, tak provozovani nejakeho vydejniku něco stoji (filtrovani, chlazeni…). Cena kolem 30k (do rest. spis za 40 jako http://www.esinop.cz/vyrobniky-sody). Ale jakuz padlo, hlavni naklady jsou noseni, myti sklenic… Klidne bych si za upravenou tocenou připlatil. Ale zpoplatnit jen kouhoutkovou je divny stejne jako nenabizet tocenou vodu vubec.
0
před 3870 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
kroutak : většinou se jedná o vodu z vodovodu nebo kupovanou kde 1,5 litru stojí cca 4 kč.Jinak z kohoutku je asi nejkvalitnější a nejchutnejsi (teda aspon v Praze).Jinak ty náklady : „nošení“ – 1) obsluha je tam tak či tak a rentuje se jí to na dýškách(v takových podnicích obzvlášť).
Náklady nula nula nic..
huxa: ne, restauraci jsem nikdy nevedl, dikybohu mam na vic. Ale nadobi snad myjes tak jako tak, at je obsah zdarma nebo zaplaceny.
A jestli jako podnikatel musis resit, jestli si muzes dovolit vrazit do klientu byt i par desetikorun mesicne, pak bys to mel zabalit. Ekonome.
A na kolik si myslis, ze to umyti vyjde? Mimochodem, rano nedejbuh po nejake delsi pauze, sklo nemyjes a cekas, az ti za to nekdo zaplati?