Dobrý den, nevlastní matka bydlící v mém bytě (věcné břemeno) chce veškeré vybavení bytu (pro mě staré harampádí) odkázat mně a ostatní majetek (hotovost apod.) svému synovi. Pokud se po její smrti vzdám dědictví (o tento „majetek“ nemám zájem), musí jej její syn přijmout (spolu s ostatním majetkem) a vše vyklidit? Pokud ne, co se s tím stane, kdo zaplatí likvidaci?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 5238 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Nastoluje se tak stav, jako by zde dědic, který dědictví odmítl, nebyl, tj. dědí na místo něj osoby, které by jinak byly povolány k dědění, kdyby zde odmítnuvšího dědice nebylo.
Jelikož se dědictví přijímá jako celek, pak (pokud se i ostatní nevzdají dědictví) se stanou majiteli o onoho harampádí.
Otázka ale je, zda dokážete dědice přimět k tomu, aby si věci fyzicky převzali. Obávám se, že je nakonec nebudete moci vyhodit ani vy, pokud nebudou vaše – pouze rok obesílat majitele, aby si je převzal a pak je teprve zlikvidovat jako věc opuštěnou.
Raději tedy zůstaňte dědicem.
0 Nominace Nahlásit |
U nas to resime tzv. „Garage sale“.Nasadi se cena,za kterou bychom to
chteli prodat a popripade smlouvame.
Pokud je to opravdu junk,neboli odpad,jedine popelnice.
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem našel ve starám harampádí po prababičce,nějaké čárance a
rozežranou knihu
můj nevlastní strejda to dal do aukce,a dal mi dohodnutých 70%,asi
2.543.000,–Kč
čárance byly skyci Čapka a rozežraná kniha,ručně psaný cestopis z doby
kolomba,Tak jsem utíkal do stodoly a tˇˇtkom čekám na další aukci,
Aspoň jsem se mohl vykašlat na maturu a žiji si
než něco vyhodíte,nechte to odborníkovi
jo a koupil jsem si minohledačku,a od Slavkova už mám nějaké dukáty,šavli
a opasky,za tu šavli mi chtějí dát v muzeu 20.000,ale na aukci ve vídni
dostanu víc
0
před 5238 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já se chci dědickému řízení vyhnout, a tak jsem veškerý svůj majetek převedla na svěřenský fond, který jsem si založila přes https://www.alphacitizen.com/cs/ Mám jednu dceru, takže jej pak přepíšu na něj a nikdo nebude muset nic víc řešit.