Manžel ještě za svobodna ručil známím,ti ted přestali platit. dotyční spolu nežijí,ale rozvedení nejsou. Jak to funguje,když nezaplatí ani ručitel? Exekuován je nejdřív dlužník,nebo ručitel? Nebo oba najednou? A co exekuce na plat ne bo důchod? Pán má stálé zaměstnání a paní pobírá invalidní důchod. Navíc on se vozí v oktávce.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5317 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Na tuto otázku,asi nejlépe odpoví Standa, ale stalo se mi něco podobného,bohužel to celé dospělo až k soudu. Nejdříve by měl být exekuován samozřejmě dlužník(píšete,že má majetek),oba jak on tak jeho manželka, až po té,co by mu byl zabaven všechen majetek a přesto to nepokrylo požadavky věřitele,tak pak nastoupí Váš manžel jako ručitel.A bude exekuován on.
0 Nominace Nahlásit |
Souhlasím s Kropítkem, ale když slyším, jak fungují soudy apodobné instituce v Čechách…
0
před 5317 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Taky jsem ručíla,bohužel to také neplatil.Je to asi 10let zpátky.Pak přišla před 2lety exekuce,tak jsem to raději zaplatla.Pak jsem šla sama na soud a podala jsem na něj žalobu.Pak mi přišlo 2× předvolání na které se žalovaný nedostavil.Asi za 10 dnů přišel rozsudek jménem republiky.A teď záleží na vás jestli to dáte exekuci nebo vymahačum.Já to dala vymahačum a konečně snad dostanu co mi patří.Je to na dlouhou trať,ale vyplatilo se mi to. Už bych nikomu neručila.
0
před 5317 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ručitel ručí, takže ten je první na řadě. Dlužník se bude hojit na vás.
0
před 5316 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek