Zdravím. Hodně často slýchávám větu „Sejde z očí, sejde z mysli“. Je to i hodně v písničkách, a já se vás ptám, jaký je váš názor na tohle tvrzení. Díky za případné odpovědi ^.^
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 4095 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
říká se to, tak to asi u většiny lidí bude pravda. U mě to ale nějak nefunguje :{/>
0 Nominace Nahlásit |
ne nesejde ani z očí ani z mysli
to se týká lásek, lidí a zvířátek
co už tu nejsou se mnou ..
0 Nominace Nahlásit |
Ano , většinou to je pravdivé
4Kdo udělil odpovědi palec? annas, iceT, briketka10, gagaga
před 4095 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Řekl bych to tak, že jediný způsob, jak může něco sejít z mysli, je, že to nejdřív sejde z očí. Neznamená to, že vše, co sejde z očí, sejde i z mysli. Znamená to, že dokud to nesejde z očí, nemůže to sejít ani z mysli.
0 Nominace Nahlásit |
Podle mne to platí jen v určitých případech, a to v těch méně závažných. Pochybuji, že to platí např. v případech úmrtí blízké osoby. Možná jak u koho.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10
před 4095 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Vetsinou to plati. Jen se clovek nesmi utapet v zalu a stale si to
pripominat. Je potreba jit dal a vyhledat nove veci, zazitky a opravdu
sejde.
Nekdy je to snadne, nekdy slozitejsi, u lasek je treba najit lepsi novou pravou
lasku, ne jen nejakou atp.
Myslim ze nezapomenes se jen na smrt blizkych treba rodicu atp. To asi nejde
nahradit a mozna by ani nemeli byt zapomenuti.
2Kdo udělil odpovědi palec? annas, briketka10
před 4095 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Záleží asi o co velkého se jedná, jak moc ti to ovlivnilo život. Na
něco nebo na někoho prostě nikdy nezapomeneš. Nejpravděpodobnější to
bude asi v důchodě, to si budeš chtít zapamatovat spoustu věcí, ale
nějak ti to už prostě nepůjde :D
Doplňuji:
já spíš doufám a věřím v – co oči nevidí, srdce nebolí –
Upravil/a: kote2010
0 Nominace Nahlásit |
Pokud máte na mysli milostné vztahy, tak to funguje. Alespoň u průměrné zamilovanosti. U nějaké, v podstatě patologické, fixace asi ne. Teda funguje – fungovalo! Když Váš pradědeček, nebo prapra.., zjistil, že mu manželka „zanáší“, tak sebral rodinu a odstěhoval se s ní z Kladna do Budějovic. Mladá paní za pár týdnů vystřízlivěla a bylo to vpořádku. Dneska? Mobily, SMSky, Internet! Daj si rande v Táboře a do hodiny jsou spolu a do hodiny zase doma. Snad ji odvézt někam do oázy na Sahaře. I když, kdoví, třeba se už i tam najde nějaký beduín, který kouká na notebooku na Al Džazíru… Dneska asi nezbývá než to přetrpět a počkat, až se „láska“ sama vyčerpá…
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě, že v tom je jako ve všech příslovích kus ryzí pravdy. Přísloví ale vyžadují, aby byla správně pochopena. Když půjdete volat do lesa, tak se vám pravděpodobně nic neozve. „Kolegové,kamarádi,radiči“ vám tu popisují své zkušenosti a já k tomu jen dodám, že pokud někdo píše o tom, že to nefunguje, tak je to proto, že dotyčnou osobu má stále před očima i když už tam ve skutečnosti dávno není. Toto přísloví je samozřejmě platné i pro vše ostatní, krom již zmíněných osob. Když třebas změníte zaměstnání, tak si na to staré po nějaké době možná občas vzpomenete, ale už na něj nebudete myslet.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |