Viděli jste e někde? U nás máme jedno bistro kde je pořad mají a mám takový pocit, že jsme je měli i základní/střední škole. Proč se používají, když se říká, že jsou zdraví škodlivé? Beztak je to jen o penězích, či neschopnosti jít s dobou.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 4Pro koho je otázka zajímavá? quentos, dudu, křemílek, Löwe před 3442 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Zda škodí hliník? Projděte si odkaz
http://zeny.e15.cz/clanek/pro-zdravi/skodi-nebo-neskodi-nam-hlinik
„Přestože hliníkové příbory z většiny restaurací a zejména školních jídelen zmizely, jejich prodej nebyl úplně zakázán. Setkáme se s nimi např. v některých bistrech a bufetech. Hliník se může z hliníkového nádobí uvolňovat pouze v kyselém prostředí, neměl by tedy být používán při přípravě kyselých pokrmů.“
http://www.odpovedi.cz/otazky/co-je-pravdy-na-tom-ze-jsou-hlinikove-pribory-zavadne-k-pouzivani
–
Proč se příbory stále používají? Jejich cena. Řekla bych, že jen
v bufetech či bistrech, zpravidla samoobslužných, , kde není možno
uhlídat všechny zákazníky, kteří bohužel občas nerezové příbory
odcizili.
0 Nominace Nahlásit |
Asi proto, že se hrozně krade, lidi prostě šlohnou všechno a když šlohnou hliníkový, není to tak velká ztráta, ale naštve to taky
9Kdo udělil odpovědi palec? dudu, redy, briketka10, marci1, Agneta, Luxx, anonym, gecco, zzzlatokopka
před 3442 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Upřímně – už jsem hliníkový příbor ´nepotkal´ řadu let… Asi
navštěvuju jiný druh podniků…
😉
Běžně jsou nerezové, ve fastfoodech plastové na jedno použití, v
´číně´ jím často hůlkami (bambus, na jedno použití)…
0 Nominace Nahlásit |
Samozřejmě proto, že jsou levnější. Sama jsem se však již velmi dlouhou dobu s hliníkovými příbory nikde nesetkala. 🙂
0 Nominace Nahlásit |
Mám je i doma, že škodlivost hliníku ? Ale prosim Vás…oblbování a
byznys je to nic víc. Pamatuji pivo v Al sudech, dneska: ocel nerez, cena,
cena !
Doplňuji:
jak je potom možné že potraviny balené v Al fólii (alobal) sýry, salám,
čokoláda, káva…nikomu nevadí ? Oblbování národa, průměrného
neznalého klienta je to
Upravil/a: lexx
3Kdo udělil odpovědi palec? redy, briketka10, zzzlatokopka
před 3442 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Hliník se odstěhoval do Humpolce.
Doplňuji:
Přesně ze stejného důvodu jako je ten co způsobuje nedostatek papíru
na WC.
Upravil/a: mosoj
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Agneta
před 3442 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V obyč. hospodách proto, že se hodně krade.
Příbuzná dělala brigádu v nádražní restauraci. Pěkná, nově
zrekonstruovaná. Původně měli nerez příbory, vydržely necelý
měsíc.
Potom dali hliníkové, ty se taky kradly, ale již mnohem méně.
0 Nominace Nahlásit |
O škodlivosti hliníku se už 40 let vedou plané diskuze. Žádnou seriózní studii, která by jí zcela jednozančně prokázala, jsem ještě nečetla.
Tvrzení, že hliník se uvolňuje pouze v kyselém prostředí, je lživé! Hliník je typický amfoterní kov (je dokonce nejamfoternější ze všech kovů) a stejně dobře se uvolňuje i v prostředí alkalickém.
0
před 3440 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
No, tak to teda nevím a je to šílený. Já jsem z toho vždycky úplně vyřízená, když ještě někde vydím tyto příbory :/ No, nicméně… Já bych si docela koupila příbory takové ty v barvě mědi. Nevíte, kde bych sehnala kvalitní?
Ahoj, já je doma mám a jsou luxusní :) Koupila jsem je na bakly. Znáš ten shop a je super. Příbory, co od nich mám, jsou fakt kvalitní, a to já teda hodně oceňuju.
Děkuji moc za tip. Na ten bakly shop se podívám :) Já si je chci koupit už docela dlouho, ale nikde jsem nenašla nabídku, co by mě oslovila natoli, abych do těch příborů imvestovala :)
Já teda jo :D Díky moc za doporučení toho Bakly shopu. Koupila jsem je tam a jsem nadšená :) Díky moc.
Drap | 1698 | |
annas | 1347 | |
Kepler | 1091 | |
hanulka11 | 984 | |
marci1 | 915 | |
iceT | 627 | |
da ny | 601 | |
zjentek | 570 | |
quentos | 538 | |
briketka10 | 493 |
Vaření a recepty |
Restaurace |