Nestačí mi obyčejný přechod do režime spánku, který lze jednoduše nastavit v nastavení napajení přes ovládací panely. Rád bych za jiné řešení, které mi například po půl hodině nečinosti s PC jej prostě úplně vypne a to bez stahování nějakých dodatečných programů pokud by to nebylo vyloženě nutné. Nejlépší by to bylo i bez jakéhokoliv zásahu jakožto kliknutím na nějaký spouštěcí soubor, který by to realizoval. Prostě, aby se to samo vyplo bez nějakých zásahů uživatele pokud dojde např. k té půl hodinové nečinosti.
Nečinost je předpokládám to, když se během doby nestiskne nic na klávesnici a nepohne se s myší.
Zajímavá 0 před 2645 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
… samozřejmě že to lze, někde jsem to v nastavení našel, vím, že
je minimálně jedna aplikace, která počítá čes ztrávený na PC, a jednou
z možností tam bylo i toto vypnutí, ale už si nevzpomenu kde to je a jak
se jmenuje …
http://www.pcporadenstvi.cz/automaticke-vypnuti-pocitace-jak-na
https://www.zive.cz/poradna/program-pro-vypnuti-pc-pri-necinnosti-po-druhe/sc-20-cq-251475/default.aspx?consultanswers=1
Upravil/a: Mc Merkurion
0
před 2645 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Myslím, že by to šlo přes onen ovládací panel – možnosti napájení. Sám jsem ještě všechny možnosti nevyzkoušel, ale jako nejvýhodnější se mi jeví nastavení času do přechodu na režim spánku. Pokud jsem na PC každý den, pokládám to za nejvhodnější řešení. Neběží ani ventilátor, PC je ve stavu pohotovosti s nula celá prd spotřebou a po probuzení je ihned redy. Po úplném vypnutí trvá i několik minut, než se nabootuje.
0
před 2645 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nenašel jsem úplné vypnutí, ale lze nastavit hybernaci (tzn běžící
systém se zazálohuje na HDD a počítač se vypne) – to už by Ti snad
mohlo vyhovovat. Na W10 je to:
Ovládací panely\Hardware a zvuk\Možnosti napájení\Upravit nastavení
schématu
Změnit pokročilá nastavení napájení=>
Režim hybernace za:
0