Odpoveď byla označena jako užitečná
Smlouva musí obsahovat podrobné nacionále vypůjčitele i půjčujícího si (dlužníka), částku, datum zapůjčení, podmínky (úroky, případné sankce apod.) a termín, do kdy má být částka vrácena. Musí být oběma stranami podepsána.
1 NominaceKdo udělil odpovědi nominaci?anonym Nahlásit |
<ocko> to píše naprosto přesně. Před časem jsem půjčil kolegovi z práce jen pár tisíc a přesto jsem vše uvedl ve smlouvě (2 výtisky) tedy mimo úroků. Po dvou měsících jsem dostal celou částku zpět a k tomu litr dobré slivovice.
0 Nominace Nahlásit |
Dovolím si doplnit. Protože se zřejmě jedná o větší částku,tak bych mimo uvedené náležitosti,trval na nějaké formě zajištění návratnosti vypůjčené částky. Například zajištění nemovitostí dlužníka,ručitele,ap. Všechno předtím uvedené je k ničemu,když mu nebudeš mít co „sebrat“ (prodat) k uspokojení Tvých nároků,když by došlo k nejhoršímu. A nemusí to být vždy jenom neochota splácet.
0 Nominace Nahlásit |
Pokud neuvedeš kdy má být půjčka vrácena, tak je to na věčné časy a nikdy ti jí nemusí beztrestně vrátit. Domluvili jste si půjčku a už nikoliv její vrácení.
0 Nominace Nahlásit |
Opět recidiva, plagiátorství, nekázeň a ignorace pravidel – už 400 odkazů (viz zdroj), ale všichni se hrnou o překot, aby se pochlubili moudry.
Zdroj: http://www.odpovedi.cz/search?q=smlouva%20o%20p%C5%AFj%C4%8Dce
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek