Smrtelná dávka soli kuchyňské je 200–280 g. Je tedy toxičtější než alkohol (naštěstí méně chutná).
Zdroj: http://www.ped.muni.cz/wchem/sm/hc/ZFC/nebezp-latky/nebezp-chem-l.htm
0 Nominace Nahlásit |
Jaké soli? Pokud myslíš chlorid sodný, tak za smrtelnou dávku se považuje 2,5–5 g NaCl na 1 kg tělesné hmotnosti dospělého člověka.
Zdroj:
TICHÝ, Miloň. Toxikologie pro chemiky. 1. vyd. Praha: Karolinum, 1998, ISBN
80–7184–625–2.
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5283 | |
Kepler | 2867 | |
Drap | 2636 | |
quentos | 1803 | |
mosoj | 1594 | |
marci1 | 1356 | |
led | 1348 | |
aliendrone | 1172 | |
zjentek | 1062 | |
Kelt | 1005 |
Astronomie |
Fyzika |
Jazyky |
Matematika |
Sociální vědy |
Technické vědy |
Ostatní věda |