Přeji hezký den. Mám na Vás, prosím, prosbičku, kterou je rada, která se týká snížení nájemného v nájemní,m bytě u majitelky. jako každý rok, nám pí majitelka zvedla výši nájemného, a to nyní o 1000,_ Kč, vloni o 1700,_ Kč, předtím taktéž a jsem na 7000,–Kč se službami za 2+1 ve Vršovicích-bydlíme 3 os.Jde o to, že žádáme o opravu, resp.o výměnu oken-jsou totálně shnilé.Za dům sepsána petice..Chci poradit, zda-li můžu a chtěla bych požádat o snížení nájmu z uvedených důvodů mimo jiné tedy.Asi bych musela soudně, že?A jak to formulovat..Děkuji moc za radu.My musíme platit stále a oni nic, tak kde je ta spravedlnost?S pozdravem dana Šedivá
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5420 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Dobrý den paní Šedivá,
problematika je celkem jednoduchá, ale řešení je bohužel složité ☹
Doporučuji následující:
1. nejprve musíte mít nezávislé, nejlépe odborné, stanovisko, že okna MUSÍ být vyměněna
2. Napište majitelce (ať už jen za sebe nebo hromadně), že požadujete s odvoláním na odborný posudek, adekvátní snížení nájmu do doby než budou okna vyměněna a stanovte termín.
3. v případě nedodržení termínu se obraťte se žalobou na soud.
Formulace dopisů je to poslední s čím byste si měla v tuto chvíli dělat starosti…, vždy se najde někdo kdo vám poradí.
Nejprve ten posudek…
Přeji hodně štěstí.
0 Nominace Nahlásit |
Dobrý den!
V případě,že se jedná o hromadnou opravu většího počtu okenních
jednotek na vlastní náklady,majítelka by měla buď vám navrhnout snížení
nájemného čí proplatit cenu rekonstrukce jejího majetku.Ale pouze
v případě,že můžete prokázat výrazné zhoršení žívotních podmínek
v podnájmů čí nějakou škodu,způsobenou dezolátním stávem oken,na
Vášem májetku v býtové jednotce ( vlhkost,plíseň,apod.)Ideální by
byl odborhý posudek PŘED a PO výměně okén,ale to něco stojí.A ne zrovna
málo…PS:nejsem žádný právnik,pouze podnikatel.Jedna se