Pokud myslíte slova naší hymny, pak souhlasím. Jinak se považuji za Češku, i když jsem z Moravy. Z cest v mládí jsem se vždy ráda vracela domů, nejen kvůli tomu, že jsem nejen zanechala klobouk, jak napsal J. Werich, ale především rodiče.
Dnes ráno jsem vyslechla v ČRo rozhovor s jedním cizincem, neregistrovala jsem jeho původ, který prohlásil, že naši zemi pravidelně navštěvuje,. že je u nás krásně.
Sice nemáme moře, ale je možné najít i jiná místa, která zaujmou. Třeba různé parky, krajinné chráněné oblasti, rezervace, skály, hory atd.
J
4Kdo udělil odpovědi palec? Drap, paul1, dust8, independent
před 1769 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
To my ostatní nemůžeme vědět, která země je tvým domovem. Bývaly doby, kdy třeba země moravská, a dříve i země slezská a obě Lužice sice patřily pod českou korunu, ale nebyly součástí české země. Takže Moraváci by jistě mohli mít problém se s tím textem ztotožnit. Ale oni mají i dost jiných písniček,a my Pražáci si klidně taky občas zanotujem nějaké to „Ej Moravěnko naša…“ nebo „Ja su synek rode-ém, rodem z Moravíí“.
0 Nominace Nahlásit |
Podle mě je Česko od Aše po např.Jablunkov(s přilehlými
oblastmi).
Někteří Slováci také kecají ptákoviny, když říkají: Já niesom
Slovák, já som Východňar. Fakt je, že je to každého věc čím
se cítí.
0 Nominace Nahlásit |
A jak to máme vědět? Víme houby, jestli tu žiješ.
1Kdo udělil odpovědi palec? Mc Merkurion
před 1770 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
A co tím přesně myslíš? Že bychom my Češi měli zůstat tady, a bez nějakým zkušeností si to chránit a vylepšovat, nebo tady nebudeme přijímat nikoho, kdo se zde nenarodil? Nebo – co je v domě, není pro mne.
0
před 1770 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
„Tak snad ČR je Morava Slezsko i Čechy.“ – a víte, že ta píseň byla napsaná zhruba 134 let předtím, než poprvé vznikla nějaká česká republika? A řekl bych, že značná většina Slezska v té době patřila k Prusku. A pokud by se kdysi Marie Terezie Slezska ve prospěch Pruska nevzdala, tak by býval Karel Albrecht povýšil Moravu na království, jak sliboval, takže už by české zemi nijak nepodléhala – a českou zemi by Rakousku vyfouklo buď Bavorsko, nebo Sasko. Nečekaným kompromisem s Prusy vlastně Marie Terezie Bavorům a Sasům vytřela zrak.
„Podle mě je Česko od Aše po např.Jablunkov“ – ano, Česko zahrnuje nejen českou zemi, ale i moravskou zemi a aktuálně zhruba jednu desetinu slezské země. A Česká republika je momentálně tvořena územím, které se nazývá Česko. Není to tak samozřejmé, například první Československo zahrnovalo i jednu zemi, která nebyla ani Českem, ani Slovenskem.
annas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |
quentos | 1420 | |
aliendrone | 1413 | |
elkon | 1296 |
Divadlo |
Etiketa |