Ahoj, mám syna, který chodí do 3. třídy. I když jí docela dost, je stále hubený. V poslední době si dost stěžuje na bolesti kloubů a na únavu. Může to souviset s růstem?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5628 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Muze, mam dceru trochu mladsi (6 let) a ma podobne bolesti v noci. Souvisi to s rustem. Doktorka mi poradila davat jit vitamin D a v pripade bolesti ji bolestive misto chladit (studeny obklad nebo potrit francovkou)
Kazdopadne v prvni rade se poradte s detskym lekarem, muze to byt i neco jineho.
0
před 5626 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje dcera, která je trochu starší si také stěžuje na nepříjemné bolesti nohou a kolen, když sme se ptali lékaře, tak ji vyšetřil, zjistil že jí nic není, a tak že to souvisí s růstem…nejvíc se jí uleví, když si potře nohy francovkou a promasíruje nebo taky když si napaří nohy do horké vody…K lékaři si ale radši zajděte, aby zjistil jestli to není něco jiného…
0
před 5619 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Myslím že by bylo nejlepší navštívit lékaře..Ten už si s tím poradí.
0
před 5618 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano je to pravděpodobné. při růstu chrupavek je pociťována bolest, někdy dost silná, je to stejné u chlapců i u dívek.
0
před 5616 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Podle odborníků přibývá dětí s potížemi při růstu. Ty se projevují bolestí končetin v kloubech, kostech nebo vazech. Dítě pak má problémy s pohybem, pokulhává, v noci neklidně spí. Bolest se projevuje nejen při pohybu, ale i v klidu. Ve většině případů je příčinou potíží nedostatek kolagenu v těle. Proto i pro děti, jež mají v běžné stravě kolagenu málo, lze zakoupit speciální potravinové doplňky, které tuto látku obsahují.
Pro dospělé i pro děti platí, že jsou potraviny kloubům prospívající a jiné, jež jim spíše škodí. Pacienti s kloubními potížemi by se měli vyhýbat bílému pečivu, cukru či instantním pokrmům. Na talíři by se měly hojně vyskytovat tučné mořské ryby, jako je losos, pstruh, sleď, makrela, sardinky, treska či platýs. Ty jsou zdrojem omega-3 nenasycených mastných kyselin působících protizánětlivě.
Čerstvé ovoce a zelenina, především listová zelenina, brokolice či mrkev, obsahují antioxidanty beta-karoten a vitamin C. Protizánětlivě mají působit i zázvor či řapíkatý celer. Avokádo, ořechy a slunečnicová semena jsou zdrojem vitaminu E, celozrnné výrobky a obiloviny zase tělu dodávají klouby chránící selen.
0
před 5599 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 3408 | |
annas | 2020 | |
marci1 | 2007 | |
Kepler | 1901 | |
mosoj | 1775 | |
da ny | 1339 | |
zjentek | 1202 | |
hanulka11 | 1028 | |
elkon | 962 | |
quentos | 955 |
Děti a zdraví |
Ženy a zdraví |
Muži a zdraví |
Nemoci |
Fitness |
Životospráva |
Ostatní zdraví |