Jsem čerstvá těhulka a zároveň mladá holka, která je celý život zvyklá sportovat. Nedovedu si představit, že bych se teď v těhotenství vůbec nehýbala. Ale zas na druhou stranu – neublížím tím nějak svému děťátku?
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5580 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
V oboru sice nemám žádné zkušenosti nemám, ale lehký sport nemůže ničemu ublížit, právě naopak. Do zdroje dávám odkaz na zajímavý článek právě o sportech v těhotenství, doporučuju pročíst :)
Zdroj: http://www.porodnice.cz/node/3727
0
před 5580 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Naopak!! Porod mnohem lepší, když se v těhotenství budeš hýbat, než ležet doma jako pecka.. Cvičit ano, ale s mírou.. Jsou různé kazety anebo kurzy těhotenského cvičení.. Jen doporučuji, já chodila i na delší túry.. Dobré i proti křečových žilám..
0
před 5569 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Mám jedno tehotenstvi za sebou, takze snad ma odpoved bude alespon trochu uzitecna.
V pripade, ze jsi pred tehotenstvim sportovala a behem tehotenstvi se nevyskytly zadne komplikace, je dobre ve fyzicke aktivite pokracovat. Nicmene kazdy trimestr je necim specificky a je dulezite vedet, jak muzes cvicit, abys zbytecne nezpusobila sobe i malemu nejaky problem. Idealni je poradit se s gynekologem, ten Tvuj stav posoudi nejlepe. Jinak cviceni pro tehotne, chuze, apod. urcite nejsou na skodu.
Preji pohodove tehotenstvi a zdrave miminko!
0
před 5568 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nedoporučuje se posilovat v posilovně, pokud žena chce, vynechat dřepy a cviky se zapojením břišního lisu a samozřejmě posilovat jen se svou vahou, rozhodně se vyhýbat sportům, kde hrozí pády a jiné úrazy, (kolečkové brusle, bojové sporty…). Jinak tělocvik je v těhu prospěšný, vše ale záleží na zdravotním stavu, konzultace s lékařem bude asi nejpřínosnější. Nejvhodnějšími sportem je chůze, plavání, těhotenský tělocvik atd.
0
před 5565 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Těhotenství není nemoc a pokud nenastanou nějaké komplikace není třeba se k němu jako k nemoci stavět.
Pokud jste zvyklá sportovat sportujte dál… sama poznáte co ještě ano a co ne, věřte mi 😉
Vše můžete pro klid duše konzultovat s lékařem.
0
před 5551 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nebála bych se… pokud jsi cvičila i před a je tvé tělo na to zvyklé. Asi bych se vyvarovala nějakýmu jumpingu a podobně… A taky bych se poradila s doktorkou. Jo a taky je potřeba myslet na vitamíny v těhu, ty jsou super pro maminku a důležité pro mimi. Za mě doporučuju ogestan.
A ty jsi ten ogestan brala kdy? Nebo jako myslím, kdy jsi ho začala brát? Hned v začátku těhu? Na co je vhodný?
Drap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |
ivzez | 715 | |
zjentek | 712 | |
iceT | 687 | |
led | 618 | |
Kepler | 540 | |
hanulka11 | 535 |
Těhotenství |
Děti a rodičovství |