Avatar uživatele
anonym

Stává se Vám, že máte v konvici sanétr a dostane se vám aji do hrnku kam lijete vodu?

Nám doma se to stává, vadí to něčemu?
A co s tím, aby se v konvici neutvářel sanetr?

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 0 před 3731 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
gecco

Myslíš „sanytr“?
Tak ten se ve varné konvici určo nevytváří.
Jde jen o varem vysrážené minerály, které jsou ve vodě (běžně) obsaženy.
Ničemu v zásadě ani nevadí, pokud odlomený kousek třeba sníš. Nic se neděje.
Ale – chceš-li těm nehezkým nánosům v konvici předejít, jednou za čas v ní vyvař ocet (jo – pak konvici vypláchni, ne, že si z toho roztoku uděláš kafe nebo čaj).
Doplňuji:
Funna→ u ´nás´ vařím já. Ale – hlavně – vodní kámen není sanytr.

Upravil/a: gecco

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
Funna

myslíš sanytr, vodní kámen?…v konvici mám v hubičce sítko (z výroby), takže nedostává…ale i když to vypiješ, tak to zase taková hrůza není…a pokud nechceš, aby ti plaval v hrnku, musíš ho často odstraňovat…octem například…a nijak tomu nezabráníš, záleží na tvrdosti vody…jedině, že by sis převařovala dešťovku, ta je měkká, ale to asi nebude dobrý nápad .-)
Doplňuji:
gecco…nikdy ses nedíval do rychlovarné konvice?…vytváří se v každé nádobě, kde často vaříš, takže hlavně v rychlovarné konvici najdeš pořádnou vrstvu…a pokud ne, tak jsi šťastný člověk a máš doma někoho, kdo ji odstraňuje, aniž bys to postřehl .-))

Upravil/a: Funna

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
mosoj

Míchat dohromady vodní kámen a sanitr tak to už je opravdu škandál.

Nestává, dusičnany si doma nevařím !!!

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
Funna

máte chlapci sice pravdu, že sanytr není vodní kámen…ale většina tomu tak lidově říká a nebo sanejtr či sanýtr .-)

před 3727 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
cochee

Tak tak, to, co se dělá v konvici, není sanitr, ale směs uhličitanů s převahou vápenatého. Ještě lepší než ocet, který je pouze 8% roztok (kyseliny octové), je potravinářská kyselina citrónová, dá se z ní udělat o hodně koncentrovanější roztok a při vaření tolik nesmrdí.

před 3731 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek