dobrý den, jelikož nejsem nijak dobrý ve škole a můj průměr je 3, tak
se chci zeptat jestli mám šanci se dostat na fotografickou školu
s maturitou…
Některé školy mají totiž talentové zkoušky a některé zase ne.
A jelikož pobliž mého bydliště je takováto škola na státní příjmací
zkoušky, tak bych se chtěl zeptat, jestli mám vůbec šanci se tam
dostat.
M-4
AJ-2
čj-2
př-3
Z- 3-
NJ-2
F-4
Ch-3
D-2
Zajímavá 0 před 2379 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Neptej se tady, zeptej v té škole, čtyřku z fyziky (pro fotografa naprosto nepotřebný předmět) a matematiky tam jistě ocení. Ale sebevědomí ti nechybí. Za mých školních let chodili chlapci s takovým průměrem do učení.
Upravil/a: Emefej
0 Nominace Nahlásit |
Na první pohled to vypadá, že ne, protože takové
školy mají možnost si vybírat mezi více uchazeči.
Ale pokud ještě ve škole zabereš a máš-li výrazný talent,
může se stát zázrak. Ovšem stejně bys musel pořádně zabrat,
jinak bys vypadl třeba hned v prvním ročníku.
0 Nominace Nahlásit |
Když se na to tak dívám.....tak ne...........Ale vlastně
možná,........asi jo.
https://www.youtube.com/watch?v=YDeh8f-ZZwU
0 Nominace Nahlásit |
Jen můj názor do diskuze. K čemu jsou samé jedničky do oboru fotografa? Možná kvůli získání maturity. Ale co dál s takovou maturitou? Dá se s ní sehnat nudná zaměstnání. Na úřadech práce nabízí „jakousi“ rekvalifikaci fotograf. Jen málokdy je možné dostat se do zaplněných pozic tisku nebo bulvárních redakcí. Tyto stejně používají fota tzv. ilustrační foto z uložených databází. Pokud bys pokračoval ve studiích dál, snad by to mělo smysl. Budeš potřebovat peníze, ne hledat v nabídkách po úřadech. Nedávno, před půl rokem byla poptávka po kameramanovi a editorovi od nějaké soukromé TV spolupracující s TV prima, to by pak dávalo smysl se uchytit.
Protože chce jít na školu. Škola má nějaké osnovy a nějaké= předpoklady co by se žák měl naučit. Pokud bude dobrej, může se fotografem stát i bez školy. Ale pravděpodobně bude mít před sebou dost překážek.
Umělecké školy mají diametrálně rozdílné osnovy proti normálním školám. Třeba klasické předměty (M, ČJ, AJ) jsou jen jednou týdně a žáci si je vybírají jako povinně volitelné ze seznamu. Hlavní důraz je kladen na ty umělecké a kreativní věci + dějiny umění. Když si tedy student sestaví rozvrh, vůbec v něm nemusí mít matiku nebo češtinu. Pak ale bude mít problém u státní maturity, která je pro umělecké školy úplným pohřebištěm. A to ještě studenti nedostávají známky, ale písemné hodnocení (2–3 věty o tom, co bylo dobře a co ne a co zlepšit atp.), takže pak nejsou zvyklí na tvrdý režim.
V případě škol s uměleckým zaměřením je na prvním místě
talent, ale i fotograf bude muset zvládnout státní maturitu.
(Obávám se, že v příštích čtyřech letech se to nezmění.)