Dobrý den, zajímalo by mě, jestli byl v Čechách jiný středověk (jiný způsob žití, práva atd.) než v Anglii. Zastávám totiž názor, že v Anglii byl středověká doba trošku drsnější (bratrovraždy, mor, chudoba…).
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 3905 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Známe jen to, co jsme se dověděli z učebnic apod. Takže vám vkládám odkaz na dějepis, kde si můžete všechno pročíst a srovnat, jak se žilo v Anglii a jak u nás.
V učebnici se dobře orientuje. Kliknete na středověk a pak další odkazy.
http://www.dejepis.com/ucebnice/
0 Nominace Nahlásit |
Bratrovraždy, mor i chudoba byly se vyskytovaly i v ´kontinentální´
Evropě, jejíž součástí Čechy byly (a jsou).
Holt – dnešní člověk by ve středověku asi žít nechtěl – a
myslím, že je jedno, zda v Anglii nebo v Čechách.
😉
0 Nominace Nahlásit |
Já myslím, že byl podstatný rozdíl ve formě vlastnictví půdy: teda jestli ji vlastní král a pronajímá ji (jako většinou) nebo existuje soukromé vlastnictví půdy, do kterého nemá král zas tak moc co kecat (jako na Severu a později v Anglii) – ono s tím totiž souvisí dost zásadních věcí, třeba povaha nevolnictví, což bylo u nás větší a delší břemeno, než jinde (kromě Ruska, samozřejmě).
Ale když ses blbě narodil nebo dokonce chytil mor, tak počítám, že ti mohlo bejt celkem jedno, jestli jseš v Anglii nebo v Čechách.
0 Nominace Nahlásit |
Mě by docela zajímalo na základě čeho takový názor zastáváš-nějaký důvod k tomu snad máš ne?Kdyžtak ho dej do diskuze.Jinak se ptáš dost neobratně-jakoby byl Středověk(což je poměrně dlouhá etapa)jakýsi neměnný celek kde bylo vše pořád stejné jenže samozřejmě že nebylo a měnilo se to stejně rychle jako i dnes.V různých staletích byla situace ve všech těch věcech na které se ptáš také dost různá a to jak u nás tak v Anglii(a kdekoliv jinde…s pár výjimkami).Na kterou dobu v rámci středověku se tedy ptáš .-)?
0
před 3905 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4603 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |