Buď se můžete poradit se sociální pracovnicí nebo zkrátka můžete vyplnit žádost o svěření dítětě do péče, která se většinou podává zároveň s žádostí o rozvod. Na internetu jsem také našla, jak by měla vypadat žádost:
navrhovatel:
matka … (jméno a příjmení) …, (nar. … )
bytem v … (adresa bydliště) …
otec … (jméno a příjmení) …, (nar. …)
nezletilý … (jméno a příjmení) …, nar. …
Návrh na zahájení řízení o úpravě poměrů nezletilého …, nar. … pro dobu před a po rozvodu manželství jeho rodičů
počet stejnopisů:
(trojmo)
přílohy:
I.
Z manželství, které jsem uzavřela s otcem nezletilého dne … před … v … se narodil dne … nezletilý … .
Důkazy:
II.
Otec nezletilého mi od narození nezletilého … přispíval na jeho výživu nedostatečně a nepravidelně. Dne … otec nezletilého opustil společnou domácnost v … , s tím, že se přestěhoval k … a od této doby mi přestal na výživu nezletilého přispívat zcela, ačkoliv jeho příjmy jsou poměrně vysoké. Matce nezletilého není známa přesná výše příjmů otce nezletilého ani jeho majetkové poměry. Pakliže jsem otce nezletilého žádala, aby výživné na nezletilého poskytoval včas a v dostatečné výši, tento se vyjádřil v tom smyslu, že … . Kromě vzájemné vyživovací povinnosti a vyživovací povinnosti k nezletilému … nemají matka ani otec nezletilého dalších vyživovacích povinností. Měsíční průměrný čistý příjem matky činí … Kč, jiné příjmy ani výnosy z majetku nemá. Pokud jde o nezletilého …, ten v současné době navštěvuje …, má běžné nároky dětí jeho věku. S jeho zdravotním stavem nejsou spojeny zvýšené výdaje.
Důkazy:
III.
Vzhledem k tomu, že naše manželství je pouze formálním svazkem, s otcem nezletilého nežijeme od … ve společné domácnosti, současně byla mnou podána dne … k Okresnímu soudu v … žaloba o rozvod našeho manželství (řízení vedeno pod sp. zn. …) a poměry nezletilého … jak v současné době, tak pro dobu po rozvodu našeho manželství nejsou dosud upraveny, navrhuji, aby soud po provedeném řízení vynesl tento
r o z s u d e k :
V … dne …
podpis navrhovatelky …
více viz odkaz..
Zdroj: http://rodina.juristic.cz/61923/clanek/rodina2
0 Nominace Nahlásit |
Otázka nemá žádné další odpovědi.
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekDrap | 1712 | |
marci1 | 1092 | |
annas | 763 | |
quentos | 744 | |