Posl. dobou kupuji chleba výhradně v lokálních pekárnách. Anebo na
tržišti. Tam ještě ujde.
Všiml jsem si, že např. v Tescu, pokud jim chleba zbyde z předešlého
dne, jej pomelou a přidají do nového. Když jej pak krájím, vídím tam ty
žmolky. Chleba je navíc nedopečený a na noži mi ulpívá mazlavá
hmota… fuj
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? mirlin, quentos, briketka10 před 4414 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
tak zeseni bude lehke …bud se nauc pect !…nebo navstevuj domaci pekarny…tam maj pecivo vzdycky ok.....a jak jsem psal pred chvili ..pecu si domaci …!!…a myslim ze pomlit a zadelat nove testo nepujde …mas sepsat petici …za cerstve pecivo v tescu…lol..
0 Nominace Nahlásit |
Nevšimnul.
V nás se valně kupují Zábrdovice (chléb) ap. s možností nákupu jinde,
v malých prodejnách.
Pokud musím do Alberta, nějak že zásady se vyhýbám Šumavě a těm
nejlevnějším.
Rohlíky nijak neřeším.
0 Nominace Nahlásit |
Všiml, nepřekvapuje. Kvalita klesá a cena se zvyšuje – je to jako se vším. Taky chodím radši do menších pekáren.
0 Nominace Nahlásit |
jediná rada – prostě tam přestaň chodit,pečivo a chléb kupuji jedině v pekařství, mám svého dovozce z pekárny o které vím, že pečou fakt kvalitní věci
0 Nominace Nahlásit |
nevšiml, protože tam nechodím, chodím do klasické samošky, chleba kupodivu vydrží i 4–5 dnů, aniž by zkysnul, je fakt, že ten 4–5 den je dobrý spíš na topinku nebo toust.
4Kdo udělil odpovědi palec? hanulka11, quentos, briketka10, david22
před 4414 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
já kupuju jen napůl žitný dalamánky v Globusu
a ty co nesním dám do mrazáku chleba nemůžu
místo něj jím žitný plátky z Kauflandu nebo Billy..
Doplňuji:
občas mám ale chuť na obyčejný rohlíček, kupovala jsem
je v Tescu, jeden byl za kačku pade a byly dobrý :D
Upravil/a: briketka10
0 Nominace Nahlásit |
Nevšimla. Chodím zásadně do své oblíbené, prověřené pekárničky, kde přesně vím, co dostanu. Ale když už do supermarketu pro něco zajdu, kupovala jsem tam občas pouze Pain Pallaisse s černými olivami, ale ten mívají málo. Ten jediný se mi zdál poctivý, chutný a nedal se s tím obvyklým šuntem ani srovnat. Tamní pekařka mi ale řekla, že ho moc lidi nekupují, tak ho asi přestanou dělat úplně. Paradox – lidé ho nekupují, protože oni ho nemají… Lidé ho tedy neznají a nemůžou se po něm ani ptát… Tak prostě zmizí… a ty jejich mazlavé chleby a gumové rohlíky pojedou dál…
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, david22
před 4414 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Pečivo v „marketech“ co neprodají, tak kolikrát jde do mrazáku na
další den.
Na chlebu to je hezky vidět, protože se dost drolí.
Já kupuju pečivo v naší místní sámošce. Je pravda, že rohlík a
houska tam stojí 2,60 ale je to úplně jináá úroveň, jsou trošku
větší, víc makovější a prostě chutnější. To samé se týká chleba.
Pečivo do té sámošky dováží místní pekaři.
A taky tam nerozpékají. Rozpečené pečivo když ráno koupíte, tak
dopoledne za moc nestojí a večer se pomalu nedá jít. A druhý den, to je
tak akorát vhodné uložit na sušení…
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4413 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nevšiml,proto že tam chleba a pečivo kupuji u "svého"pekaře a jeho chleba nevydžří 24 hodin,proto že jej sníme v den nákupu.
0
před 4406 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
zrníčko je zdravý mám tu slunečnici mňam takovou prosolenou, ale
jen
na zobání navečer na houstičkách by mohla být moc dobrá viď ??
Jak jsi zmínila tu slunečnici, tak jsem dostal chuť na ořechy, ale vlašské :) Hned cestou z práce domů si pro ně skočím.
Co jsem si koupila domácí pekárnu, tak jsem pečivo nekoupila a nejspíš by mi ani nechutnalo, protože do chlebíku přidávám spoustu zrní ( ko ko ko dák ). Taky mám novou mulifunkčí troubu a momentálně zkouším péct v MW, ale pečivo ne.
já dostala jednou k vánocům dom.pekárnu, ale dala jsem ji sestře a ona
v ní
teď peče snad úplně všechno – rohlíky, housky, těsto na buchtu nechá
vykynout
no a my kyneme taky já moc ne jsem od přírody hubeňour..různý slaný
pečivo apod. :D
no kyneme, když ségra někdy přinese tak dobrou buchtu a mě už to
sladký teče i ušima a já pak už nemůžu a sedím tak nacpaná
knoflík
zip rozepnutý a jen oddychuju, voči vykulený :O
…kyneme :D
Taky máme domácí pekárnu, ale za živý svět se mi v tom péct nedaří.
Přenechám to jiným.
Ale je pravda, že domácí pekárna znamená návrat k PRAVÉMU celozrnému pečivu. Ne obarvenému nahnědo, co prodávaj v obchodě. Jo a někdo do toho přidává rovnou otruby.
hanulka, badisko: dyť jo, právě říkám, že proto volím už jen lokální(vesnické ) pekárny
www: a to Šumava je ještě zlatá oproti těm hnusům, co dělají v Albertě :)