Avatar uživatele
david22

Také jste si všimli klesající úrovně pečiva v řetězcích Albert, Tesco apod. ?

Posl. dobou kupuji chleba výhradně v lokálních pekárnách. Anebo na tržišti. Tam ještě ujde.
Všiml jsem si, že např. v Tescu, pokud jim chleba zbyde z předešlého dne, jej pomelou a přidají do nového. Když jej pak krájím, vídím tam ty žmolky. Chleba je navíc nedopečený a na noži mi ulpívá mazlavá hmota… fuj

Uzamčená otázka

ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce

Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? mirlin, quentos, briketka10 před 4367 dny Sledovat Nahlásit



Nejlepší odpověď
Avatar uživatele
badisko

tak zeseni bude lehke …bud se nauc pect !…nebo navstevuj domaci pekarny…tam maj pecivo vzdycky ok.....a jak jsem psal pred chvili ..pecu si domaci …!!…a myslim ze pomlit a zadelat nove testo nepujde …mas sepsat petici …za cerstve pecivo v tescu…lol..

0 Nominace Nahlásit

Další odpovědi
Avatar uživatele
www

Nevšimnul.
V nás se valně kupují Zábrdovice (chléb) ap. s možností nákupu jinde, v malých prodejnách.
Pokud musím do Alberta, nějak že zásady se vyhýbám Šumavě a těm nejlevnějším.
Rohlíky nijak neřeším.

0 Nominace Nahlásit


Avatar uživatele
quentos

Všiml, nepřekvapuje. Kvalita klesá a cena se zvyšuje – je to jako se vším. Taky chodím radši do menších pekáren.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
hanulka11

jediná rada – prostě tam přestaň chodit,pečivo a chléb kupuji jedině v pekařství, mám svého dovozce z pekárny o které vím, že pečou fakt kvalitní věci

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

nevšiml, protože tam nechodím, chodím do klasické samošky, chleba kupodivu vydrží i 4–5 dnů, aniž by zkysnul, je fakt, že ten 4–5 den je dobrý spíš na topinku nebo toust.

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
briketka10

já kupuju jen napůl žitný dalamánky v Globusu
a ty co nesním dám do mrazáku chleba nemůžu
místo něj jím žitný plátky z Kauflandu nebo Billy..
Doplňuji:
občas mám ale chuť na obyčejný rohlíček, kupovala jsem
je v Tescu, jeden byl za kačku pade a byly dobrý :D

Upravil/a: briketka10

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Damiana

Nevšimla. Chodím zásadně do své oblíbené, prověřené pekárničky, kde přesně vím, co dostanu. Ale když už do supermarketu pro něco zajdu, kupovala jsem tam občas pouze Pain Pallaisse s černými olivami, ale ten mívají málo. Ten jediný se mi zdál poctivý, chutný a nedal se s tím obvyklým šuntem ani srovnat. Tamní pekařka mi ale řekla, že ho moc lidi nekupují, tak ho asi přestanou dělat úplně. Paradox – lidé ho nekupují, protože oni ho nemají… Lidé ho tedy neznají a nemůžou se po něm ani ptát… Tak prostě zmizí… a ty jejich mazlavé chleby a gumové rohlíky pojedou dál…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
Bedy

Pečivo v „marketech“ co neprodají, tak kolikrát jde do mrazáku na další den.
Na chlebu to je hezky vidět, protože se dost drolí.

Já kupuju pečivo v naší místní sámošce. Je pravda, že rohlík a houska tam stojí 2,60 ale je to úplně jináá úroveň, jsou trošku větší, víc makovější a prostě chutnější. To samé se týká chleba. Pečivo do té sámošky dováží místní pekaři.
A taky tam nerozpékají. Rozpečené pečivo když ráno koupíte, tak dopoledne za moc nestojí a večer se pomalu nedá jít. A druhý den, to je tak akorát vhodné uložit na sušení…

0 Nominace Nahlásit

Avatar uživatele
anonym

Nevšiml,proto že tam chleba a pečivo kupuji u "svého"pekaře a jeho chleba nevydžří 24 hodin,proto že jej sníme v den nákupu.

0 Nominace Nahlásit


Diskuze k otázce
Avatar uživatele
briketka10

zrníčko je zdravý mám tu slunečnici mňam takovou prosolenou, ale jen
na zobání navečer na houstičkách by mohla být moc dobrá viď ??

před 4366 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
david22

Jak jsi zmínila tu slunečnici, tak jsem dostal chuť na ořechy, ale vlašské :) Hned cestou z práce domů si pro ně skočím.

před 4366 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
Sůwa

Co jsem si koupila domácí pekárnu, tak jsem pečivo nekoupila a nejspíš by mi ani nechutnalo, protože do chlebíku přidávám spoustu zrní ( ko ko ko dák ). Taky mám novou mulifunkčí troubu a momentálně zkouším péct v MW, ale pečivo ne.

před 4366 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

já dostala jednou k vánocům dom.pekárnu, ale dala jsem ji sestře a ona v ní
teď peče snad úplně všechno – rohlíky, housky, těsto na buchtu nechá vykynout
no a my kyneme taky já moc ne jsem od přírody hubeňour..různý slaný pečivo apod. :D

před 4366 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
briketka10

no kyneme, když ségra někdy přinese tak dobrou buchtu a mě už to sladký teče i ušima a já pak už nemůžu a sedím tak nacpaná knoflík
zip rozepnutý a jen oddychuju, voči vykulený :O

před 4366 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
david22

:)

před 4366 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
david22

…kyneme :D
Taky máme domácí pekárnu, ale za živý svět se mi v tom péct nedaří. Přenechám to jiným.

před 4366 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
david22

Ale je pravda, že domácí pekárna znamená návrat k PRAVÉMU celozrnému pečivu. Ne obarvenému nahnědo, co prodávaj v obchodě. Jo a někdo do toho přidává rovnou otruby.

před 4366 dny Odpovědět Nahlásit
Avatar uživatele
david22

hanulka, badisko: dyť jo, právě říkám, že proto volím už jen lokální(vesnické ) pekárny

www: a to Šumava je ještě zlatá oproti těm hnusům, co dělají v Albertě :)

před 4367 dny Odpovědět Nahlásit
Nový příspěvek
Zajímavé otázky v kategorii Auta a doprava