Již v útlém věku jsem zřetelně cítil, že člověk a jeho psyché jsou cosi velikého, možná až nadlidského, cosi, co nemá ve vesmíru obdoby. Ovšem jaxem zrál, najednou se cestou všude okolo začala naplno projevovat lidská malost. A ta vždy důsledně bránila mé fantaskní představě o velikosti člověka, jeho psýše, které jsem beztak nabyl jen bůh ví kde. A přestože malost člověka si mě, včetně celého mého okolí, podmiňovala sofistikovaně, domnívám si, že mi stále překáží. A to navzdory skutečnosti, že jsem uzrál právě v ní, v této důmyslné lidské malosti a to bez jakéhokoli prostoru rozvinout prazákladní velikost, původně pociťovanou a nabitou, jak jinak, bůhví odkud. Děkuju.
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? marci1, df před 249 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Výmluvy, nic víc – to Ti jde na jedničku! Kdyby se za to platilo: jsi multimilliardář! 🙄🤪
Ale vždyť Ty jsi malý člověk, tak jak Ti může lidská malost překážet!? Výmluvy, výmluvy, nesmysly. 🤦♀️
0 Nominace Nahlásit |
Všímej si sebe než druhých a bude ti líp. Moc se staráš o druhé a
o společnost.
Když to nemáš pod kontrolou a nemáš na to vliv, pusť to z hlavy a netrap
se tím (ať už věříš čemu chceš).
Upravil/a: Disraeli
0 Nominace Nahlásit |
Zkus se trochu seznámit s Ezoterismem. Pokud k tomu cítíš antipatie, tím spíš bys k tomu měl přistoupit a zkusit se tomu poddat, dát tomu šanci. Naše antipatie jsou naše spící chtění (vlastní zkušenost)
A to, co se ti stalo na vojně je smutné 😕
0 Nominace Nahlásit |
„Ať už se budeš muset dopustit jakýchkoli chyb, neboj se, že jsi je
udělal nebo že jich uděláš víc. Důvěřuj svému srdci, které je dobré,
že se nemýlí, a jdi vpřed – nezastavuj se. Upadneš-li, obelstěn nebo
zaskočen ostatními nebo dokonce sebou samým, vstaň a nevracej se.
Častokrát se budeš smát a mnohokrát budeš plakat, ale vždycky to bude
smích i pláč současně. Nikdy nebudeš mít v životě okamžik podlosti
nebo malichernosti nebo malosti. Takové věci budou pod tebou – příliš
nepatrné pro rychlost tvého ducha – příliš bezvýznamné, než aby se
octly v dohledu tvého zraku.“ — Lidská komedie
😄
0 Nominace Nahlásit |
Ne. Pokud je člověk opravdu v něčem vyjímečně dobrý, tak není malý (bezvýznamný).
Mně například skvěle jde arkádová hra Snake (česky Had), jsem dobrý v psaní na klávesnici a na OA jsem byl druhý v soutěži Finanční gramotnost (zúčastnilo se jí několik stovek žáků).
0 Nominace Nahlásit |
Df, ano, je to smutné ta vojna. Ovšem esoterismus? To ne, nestraš, jsem příliš cituivý, mě by ezoterismus rozbil psýchu 😕
Phillipe, „kdyby se za to platilo“- musel bych s tím přestat. To bych si přišel jinak jako prachsprostý zloděj a mé „multimillliardy“ bych vlastnil bezpochyby na úkor někoho bezelstného, jak už při jejich smůle bývá. Život s takovým vědomím bych později nesnesl. Vždyť co by takové vědomí udělalo s mou schranou? S mým psyché? Raději nedomýšlet. Bezpochyby bych se stal ještě menším, Filipe. Zmenšoval bych se a zmenšoval, až bych se docela scvrknul 🤷♂️ (to ale neznamená že takto scvrklý s mulltymylliardymi bych nemohl mít také ženu která mě vážně a doopravdy 100% miluje 100% protežuje 100% ctí… NAOPAK).
Disraeli, bohužel ničemu nevěřím. Víra je domněnka.
Přitom ještě v útlém věku jsem věřil, že člověk a jeho psyché jsou cosi velikého, ekstra mocného, možná až nadlidského, cosi, co nemá ve vesmíru obdoby. Ovšem jaxem zrál…
Pravidlo NVN (nevěřit ničemu) mě pak společnost naučila až „na vojně“. Tamtéž jsem také poprvé zastřelil svůj přirozený smích 🥺
😐
Třeba je. (:
Víra není domněnka, je to stav přesvědčení a důvěry (v něco).
A víra sama o sobě určitě není domněnka… existuje. ;)
Disraeli: „Voni to nesnesou a pijou to. Já jsem jim říkal, že alkohol bude jejich zhouba!“
On tomu nerozumí a čte to, pak to má „volaké zmetené“. 🤦♀️
Domněnka je bůh, Satan, démoni, andělé, etc. etc. etc. Víra není domněnka, je to vědomý stav mysli, tedy skutečnost. Někdy (u někoho) nebezpečná, někdy (u někoho) i užitečná. V každém případě, víra je „něco“, dokonce z toho, totiž, občas i něco povstává! Většinou ne v dobrém, ale povstává.
Jako žába ve studni, nikdy nepochopí. Jak vypadá jaho studna? Je jednou, nebo třikrát větší? Anebo je menší, než moje studna?
…Je třeba nakouknout o level výše. Tam se domníváš, že jsi přesvědčen. Domníváš se tam, že důvěřuješ. Domníváš se, že věříš.
(O level výše je to již docela jednoduché.)
Drap | 8206 | |
led | 4067 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |