Netěžím. Ty máš snad doma ASIC, nebo víš o někom, kdo má? Zákonitosti těžby BTC jsou takové, že se jejich „emise“ stále zpomalují, takže i při současném zdražování BTC se jejich domácí těžba „po staru“ pomocí PC s výkonnou grafickou kartou nevyplatí, vytěžené BTC by nezaplatily spotřebovanou el. energii.
0 Nominace Nahlásit |
Nevyplatí se to na jednom počítači, to bys jich musel mít celou síť.
Upravil/a: quentos
0 Nominace Nahlásit |
Netěžím. Volný výpočetní výkon využívám na nekomerční distribuované výpočty.
0 Nominace Nahlásit |
Chtěl jsem těžit. Překopal jsem celou zahradu a žádné ložisko jsem nenašel.
0
před 2769 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Taky koukám, jak to vyskočilo..
Před několika lety jsem s tím ze zvědavosti s nulovou investicí začal a
teď mám v Bicoin peněžence skoro 360Kč, aniž bych musel na cokoliv
sáhnout. Podařilo se mi „kamsi“ protlačit reklamní banner, takže mi
týden co týden přistálo v peněžence 0,50–2Kč. Jenže web se zrušil a
za poslední dva roky ani ťuk.
Nicméně jsem teď byl velmi mile překvapený, kolik se dá získat nulovou
investicí, v podstatě jen „klik“ včas v odpoledních hodinách :)
0
před 2572 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
cochee.:Měl jsem 3 těžební stroje Bitmain nebo tak nějak, samozřejmě zapojené do sítě. Ekonomická těžba byla jen s tím nejlevnějším tarifem elektřiny. Kdybych věděl, že za rok bude dražší o 600%, to by byl vejvar. Spíše se spekulovalo, že Bitcoin zanikne. Proto jsem skončil a bitcoiny prodal.
Hmm, tak to musím smeknout. Mě by ani nenapadlo do těžebních strojů investovat. Ani bych to nepropočítával, jestli se to vyplatí, případně s jakou účinností. Možná by to stálo za úvahu, kdybych měl na pozemku vodní tok a na něm nějaký generátor, který by pár minerů utáhl.
Těžba s novými stroji Jupiter nebo Saturn apod. se vyplatí, horší to je s pořizovací cenou těchto strojů: než se samy zaplatí, už budou téměř zastaralé, čili neekonomické v poměru spotřeba-výkon.