Když budu mluvit vulgárně ve svém bytě ,sama pro sebe aniž by to bylo na chodbě nebo veřejném místě,může na mne někdo dát trestní oznámení.Když jsem v bytě sama.Jde o to že sousedi si myslí že je napadám a chtějí na mne podat trestní oznámení .Je to možné.Děkuji
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 0 před 5510 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Domnívám se, že pokud vás sousedé slyší, mohou si na vás stěžovat, ale na trestní oznámení to asi nebude.
Zdroj: není
0
před 5510 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Myslím si, že tohle na trestní oznámení není. Pokud mluvíte vulgárně ve svém bytě a ne na veřejné př. chodbě, sousedé nemají jak dokázat, že napadáte zrovna je. Museli by mít svědky.
0
před 5510 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Tresní oznámení může podat ze zákona kdokoliv na cokoliv, ale policejní orgán musí prověřit a pak rozhodnout. V případě který popisujete, že se jedná jen o slovní vulgární výrazi (záleží přesně jaké a okolnosti) by věc policejní orgán přehodnotil jako přestupek, který by následně postoupil k projednání příslušnému úřadu – Úřad městského obvodu, nebo Městský úřad atd.
0
před 5509 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V tomto případě, by se to muselo jednoznačně prokázat, že ty vulgární výrazy směřuji přímo vůči nim. Nicméně, i kdyby tomu tak bylo, mohlo by to být řešeno pouze jako přestupek…
0
před 5508 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
pokud se takto vyjadřujete jen domu nemohou na vás podat trestní oznámení
0
před 5506 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek