Nebo se na smetiště odváží všechno?
Redukce odpadu je pak závislá pouze na tom, jestli doma třídíme odpad a
dáváme do barevných kontejnerů…
Doplňuji:
Odpad z barevných nádob se dotřiďuje – to vím. Ale slyšel jsem, že
prej se třídí i běžný odpad z popelnic. Prej aby se co nejméně
zvětšovaly skládky.
ohodnoťte nejlepší odpověď symbolem palce
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? iceT, Marunka2, vaiko před 4552 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Jak kde a jak která firma třídí/netřídí netříděný odpad.
Odpad z barevných nádob se však zpravidla sváží jinam, kde probíhá
další třídění.
Zkušenost
Doplňuji:
Právě proto jsem tak odpověděl.
Někde se spálí vše, jinde třídí. Obdobné je to se skládkami.
Navíc, některá firma má vlastní skládku a třeba i třídírnu, jiná má
jen něco nebo vůbec nic.
Z toho důvodu ty rozdíly v zacházení s odpadem, vše samozřejmě
začíná u peněz a zisků.
Upravil/a: www
0 Nominace Nahlásit |
No, kdysi když jsem ještě koukal na televizi, tak tam byla reportáž o třídění odpadů a krátkátká videoukázka o tom jak to chodí.
Ve čtvrtek přijel popelářskej vůz k barevnejm kontejnerům, vzal žlutej, hodil ho do sebe, vzal modrej, hodil ho do sebe, vzal zelenej, hodil ho do sebe, nakonec vzal černej a hodil ho do sebe taky. Pak vodjel někam na skládku či kam a všechno to vysypal na jednu hromadu barva nebarva.
0 Nominace Nahlásit |
Vidím to u nás -vyklopí do jednoho vozu bílé i barevné sklo, přesto, že ho třídíme a plasty jistě taky většina třídí, ale vím ze zdroje , že pokud linka na plasty nestíhá – vyvezou se plasty na haldu a zahrnou s jiným odpadem . Často jezdím kolem skládky a vidím, jak se vše řádně kamufluje zeminou ,aby nebylo vidět co se vysypalo.
0 Nominace Nahlásit |
Je to smutný… Slyšela jsem, že některý popelářský, nebo spíš řekněme svozový, auta mají uvnitř oddělený prostor, takže mohou nabrat zároveň dvoje (nebo i víc?) odlišných kontejnerů a přesto se naše snaha nezmaří. Ale kdo ví, jak to je ve skutečnosti. Taky se přikláním k www, že to asi opět je „o pěnezích“.
0 Nominace Nahlásit |
Kolem třídění odpadů se motá spousta fámů a polopravd, které nikdo nepotvrdí, ani nevyvrátí. Jako v popelářských autech jsou buď oddělené prostory, případně ten odpad jde pak na třídičku, kde se dále třídí a podle toho jde do spalovny, k recyklaci a já nevím, kam ještě. Takže ono je to taky o tom, jak k tomu přistupuje město. :)