Není nejlepší pojištovna, páč ostatní by zanikly.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2206 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Na internetu jsou dva známí zprostředkovatelé. Nechci dělat reklamu ani jednomu, protože jejich nabídky jsou stejné. Každoročně dám požadavek a nechám si poslat nabídky. Vždy jsou levnější, než veřejné ceny. Zajímavé je, že pokračování pojištění u stejné pojišťovny je dražší, než nová smlouva přes tyto zprostředkovatele.
0 Nominace Nahlásit |
To je různé. Pokud máš na mysli povinné ručení, buď si zkus najít
porovnávač (často ale fungují také jako kolektor kontaktů) nebo zkus
kalkulaci pov. ručení na www u jednotlivých pojišťoven. Já mám
aktuálně ČSOB protože v době kdy jsem to řešil snad jako jediná
počítala pojistné podle výkonu motoru, nikoli podle objemu (a já mám
aktuálně 1.9D /51kW – takže podle objemu bych platil snad 5–6 tisíc,
podle výkonu 3–3,5).
Zkoukni i pojistné podmínky (jednak limity, jednak doplňková pojištění a
další poskytované služby), recenze apod.
0
před 2213 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U té, která ti dá nejlepší cenu za nabídnuté vlastnosti. Například havarijní u Koop nebo Generali je naprosto bez problémů, rychlé kvalitní plnění. Rozšířené asistenční služby jsou vynikající u Generali (osobní zkušenost), u Allianz a ČSOB zřejmě taky ale osobně nemohu potvrdit; naproti tomu asistence přes Kooperativu není ideální, stačí tak na drobnější problémy v Česku a pár kilometrů od hranic. Připojištění skel je například dobré u Allianz, že sama navrhne hodnotu skel a nemusí se hledat v tabulkách.
Porovnávače na webu jsou dobré jako doplňková kontrola, skutečně kvalitní návrhy ti udělá jen pojišťovák který zná i vlastnosti a omezení jednotlivých produktů – ale není to na 5 minut, práce na minimálně půl hodiny a spíš o něco více. Například ti žádný webový automat neřekne, že základní asistence bez příplatku u jinak výborné Generali je u vozidel nad 11 let skoro na nic
Upravil/a: Arne1
0
před 2213 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Dík za info. Zběžně jsem nakouknul a nevypadá to zle. Máš (nebo někdo další) s ní zkušenosti? Zatím o AXe vím víceméně jen z reklamních kampaní…
Kolegové tvrdí, že s plněním to není moc bezproblémové. Osobně jsem u ní ani sebe, ani žádného klienta neřešil.