Čtu např. že u ČS či KB funguje pro vklad pouze karta dané banky a
u FIO banky jsou vkladomaty pouze ve velkých městech.
Rád bych nyní kolem 9váte večer někdo vložil peníze na účet a hned je
mohl použít a nečekat na zítřek, kdy bych si mohl jít na pobočku
vložit.
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? annas před 1266 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Taky Airbank má vkladomaty. Ale u všech bank, které mají vkladomat, je možné nahrát peníze jen, když máš účet u té banky, jejíž vkladomat cheš použít. Tzn., že pokud máš Fio, tak si můžeš nahrát peníze pouze přes fio bankomat/vkladomat. Snad jen ČS má vkladomaty, u kterých je možné nahrávat peníze, i na cizí banku (zřejmě za poplatek). Sice píšeš, že to není možné, ale mně se zdá, že je. Jen je tam podmínka, že musíš mít jejich kartu a poplatek je asi 80 Kč. Ovšem musíš být jejich klientem (abys mohl nahrát peníze na jiné účty), takže to je ti asi k ničemu, když máš Fio.
Já myslím, že všechny vkladomaty jsou pouze ve městech (a Fio je má
navíc vždy v uzavřených prostorách, které se večer uzavírají – to
je asi to jediné, co mě na téhle bance štve. Nechápu, proč musí mít
všechny bankomaty někde uvnitř, kde je otevírací doba, když ostatní banky
mají bankomaty normálně i venku). Nevím jak to myslíš s „velkými“
městy, u nás je taky Fio vkladomat a je to hodně malé město.
Jiná varianta je pouze zajít přímo do banky a nahrát peníze takto (ale
v devět večer určo ne). Tak jsem to dělal často než Fio zřídila
vkladomaty.
Nezbývá než jít v jinou dobu nebo si to vyřešit nějak jinak. Tak, aby ti
peníze chodily na účet, aby sis je často nevybíral, když si je pak chceš
zase nahrát na účet..
Upravil/a: UPhelp
0 Nominace Nahlásit |
Každá banka to má jen u svých bankomatů. FIO je na nic. Raifansenka je nejlepší. Všecko zdarma a výběry ve světě zdarma. vše bez podmínek A vkladové má otevřeny 24/7.
0 Nominace Nahlásit |
UPHelp: většina bankomatů Fio Banky je dostupná nonstop, v uzavřených prostorách (např. vetibuly metra, administrtivní budovy) je to spíš výjimka.
V některých jiných městech možná, ale tady u nás ani v okolí ne.
V našem městě jsou 2 bankomaty, jeden v prodejně Albert, další přímo
v budově Fio banky (ta zavírá už v pět večer). Obě mají uzavírací
dobu. Totéž asi ve dvou nejbližších městech.
Přiznám se, že nevím, jak je to jinde, ale tady v okolí tomu tak je.
A dostupný nonstop není ani jeden. Ale já až tak často nevybírám a
navíc má Fio 1+ výběrů měsičně zdarma, takže nejčastěji vybírám
z ČSOB, která má dobře dostupné bankomaty na hodně místech.
Jo a vlastně to není jediná věc, která mě na Fio štve. :D Ještě to, že si člověk může z jejich bankomatů vybrat jen částky, které jsou buď v řadách tisícovek nebo pětistovek (nevydává žádné stovky ani dvoustovky).
Všechny bankomaty v budově banky (v zádveří pobočky) jsou přístupné na kartu nonstop! Zde si to můžete zkontrolovat: https://www.fio.cz/o-nas/kontakty a někdy to zkuste, je to velmi jednoduché (jen protáhnete kartu a jste v zádveří) a je to bezpečnější, než vybírat přímo na ulici.
Vlastně vím o jednom městě v okolí, které mělo jeden fio bankomat venku, ale asi před rokem nebo dvěma ho přemstili do vnitřních prostor pobočky (opravdu nevím proč, je to podle mě zbytečnost a hloupost mít bankomat přímo v bance. Obzvlášť když je to jediný bankomat té banky ve městě). Jinak v okolních městech nemám fakt žádný nonstop dostupný fiobankomat.