Chtěla bych se zeptat jestli je tento jazyk obtížný (Jak vám připadal těžký ,ve srovnáním s angličtinou ,němčinou nebo jiným cizým jazykem)
Zajímavá 2Pro koho je otázka zajímavá? Slecna 007, Kepler před 2099 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Učila jsem se na střední škole. Ještě si pamatuji některé latinské citáty.
Měla jsem ráda latinskou mluvnici, její pravidla, její systém totiž usnadňují orientaci v jiných jazycích.
Latina je indoevropský jazyk, patří mezi italické jazyky. Z tzv. vulgární latiny vznikly románské jazyky.
Upravil/a: annas
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem se latinu nikdy neučil, ale určitě se jedná o obtížnější jazyk než AJ a NJ. Latina bývá na humanitně zaměřených školách (zčásti na gymnáziích a samozřejmě na jazykových školách). Jedná se sice o mrtvý jazyk, ale je základem velkého množství odborných slov v oboru lékařství, přírodopisných oborů obecně, vč. astronomie. Někdy si říkám, jestli není neznalost latiny na škodu.
0
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jo.
Obtížný ani ne, ale … vše má svoje, přišel mi snadno pochopitelný,
píše se a čte téměř stejně, tedy porozumění docela snadné. Hodně mi
to pomohlo ve studiu dalších jazyků. Na to, že se s ním nikde nedomluvíš
je to skoro škoda studovat, pokud neplánuješ např. studium historie,
medicíny, atp.
0
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Já jsem se ji učila. Se živými jazyky bych ji nesrovnávala,
ale je to podle mne dobrý základ pro výuku dalších cizích jazyků.
0
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ano, trochu jsem se ji učil, a zase bych si to měl zopakovat. Není to nejlehčí jazyk, ale raději bych si dopisoval s někým latinsky než esperantem. No a z latiny vychází mnoho indoevropských jazyků. Takže je dobré ji umět, není to na škodu.
0
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nikdy jsem se latinu neučil. Umím jenom některé chemické názvosloví.
0
před 2099 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Ad Kelt,
„z latiny vychází mnoho indoevropských jazyků.“
Tato formulace je nepřesná, protože latina je indoevropský jazyk, patří mezi italické jazyky.
Z tzv. vulgární latiny , vznikly jazyky románské.
Systém latinské gramatiky ovlivnil jiné jazyky. .