Stává se mi, že počet ohodnocení pro jednoho uživatele mám brzy
vyčerpán.
(Naposledy před chvilkou u keplera.)
Kdyby šlo o uživatele, který dobře odpoví „jednou za čas“, nic by
se nedělo,
dohodnotila bych další den.
Co ale s uživateli, kteří odpovídají dobře skoro pořád?
__
Podle mne by bylo nejlepší nehodnotit nic.
Ale když už tu hodnocení zavedeno je, měla bych ráda možnost ohodnotit
všechny otázky či odpovědi, které považuji za dobré či zajímavé.
Jak to vnímáte Vy?
Zajímavá 3Pro koho je otázka zajímavá? quentos, briketka10, Kepler před 1860 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Já myslím, že současný stav je celkem vyhovující. Už jsem tu zažil dva extrémy: nejprve 10 hodnocení a pak pouze dvě. Podle mého názoru se ani jedno neosvědčilo. Omezený počet hodnocení by mělo uživatele přimět k tomu, aby své bodíky vážili a investovali jen skutečně těm nejlepším.
2Kdo udělil odpovědi palec? briketka10, Rokio
před 1860 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nehodnotit nic by pak byla nuda: na spoustu otázek totiž existují
odpovědi, co se dají vygooglit, tak by se tu vylidnilo.
Když na konci dne zjistím, že se mi bodů nedostává, dá se s tím docela
dobře tu chvilku žít.
0 Nominace Nahlásit |
Podle mne by měli mít někteří uživatelé možnost někdy mít neomezený počet bodů za hodnocení jedné otázky. Nemusí to být pravidlo, ale kdo je tady delší dobu nebo má nad 7000 bodů, by mohli mít tuto výhodu, respektive možnost.
2Kdo udělil odpovědi palec? ivzez, briketka10
před 1860 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Jen velmi zřídkavě limit hodnocení vyčerpám, takže mne to tolik nepálí. Snažím se totiž hodnotit jen odpovědi které jsou v relaci otázkou skutečně přínosné a takových až tolik nebývá. Naopak bych možná ocenil možnost hodnotit některé odpovědi i palcem dolů, v případech kdy odpověď absolutně na položenou otázku neodpovídá nebo na ní odpovídá způsobem který nelze považovat za jakkoliv přínosný tazateli. Negativní hodnocení se velmi osvědčila na stackexchange, kde touto možností disponují jen ekvivalenty zdejších stříbrných uživatelů a platí pro ně ještě přísnější limity než pro počty hodnocení pozitivních, přesto ale negativní hlasy pomáhají velmi efektivně zařadit na konec stránky ty odpovědi, které by tazatele s největší pravděpodobností jen zdržovali od hledání skutečně přínosné odpovědi. Navíc nelze negativní hodnocení udělit bez udání důvodu, takže se odpovídající snadno dozví proč byla jeho odpověď negativně hodnocena. Obvykle to vede k tomu že napříště se nekonstruktivně formulované odpovědi raději vyhne, protože by ho to opět stálo body.
Upravil/a: anonym
0
před 1858 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekBedy | 1528 | |
Michal Kole | 1199 | |
led | 1156 | |
Hlada | 1131 | |
mosoj | 1124 | |
gecco | 904 | |