Mám očkovací certifikát a zkoušel jsem to přes portál https://ocko.uzis.cz/ , a to za pomoci přihlášení jednorázovým kódem přes SMS. Vyplnil jsem údaje a odeslal, nestalo se nic. Prý nebylo nalezeno mé telefonní číslo, přitom jsem si jist, že jsem ho při očkování uvedl. Stalo se to i vám? Kde je zakopaný pes?
Zajímavá 0 před 1257 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ano, není to žádný problém. Spíš mě vadí, že ho lze jen otevřít, ale ne uložit. Když jsem se na to ptal na lince 1221, tak mě bylo řečeno, že je to tajná informace, tak pokud ho chci vidět, musím vždy zadat rodné číslo a číslo občanky. Občanku u sebe často nemám a její číslo si nepamatuji. Nechápu, co je tajného na tom, že jsem očkován, nemám problém to kdekoli prezentovat. Pěkná hovadina. Tak jsem si stáhnul do mobilu certifikát, je ve formátu PDF a můžu ho kdykoli otevřít a ukázat. Stáhne se snadno z odkazu v covidpasu. Covidpas jsem otevřel v Očkovacím portálu občana.
Upravil/a: elkon
0 Nominace Nahlásit |
Ano, na uvedeném odkazu to bez problémů funguje i pro očkované jen první dávkou (nedávno jsem to tu řešili). Stačí zadat RČ a číslo OP, pak přijde SMS a člověk se dostane na stánku s údaji o očkování a testech, kde si může stáhnout certifikát v PDF.
0 Nominace Nahlásit |
elkon, pomocou napríklad klávesu „prtscr“ si vytvorte kópiu
obrázkového kódu, vložte do obrázkového editoru, zo snímky vystrihnite
nežiadúce (nechajte si len snímku kódu) a uložte ako obrázok, to textové
blabla nepotrebujete.
V prípade kontroly pomocou čítačky je možné z obrázkového kódu
získať potrebné informácie.