Přezuto mám ,
A Redy znáte vůbec ten zákon?
Pokud – se na pozemní komunikaci se nachází souvislá vrstva sněhu,
led nebo námraza, nebo lze vzhledem k povětrnostním podmínkám
předpokládat, že se na pozemní komunikaci během jízdy může vyskytovat
souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza.
Čili od 1.11. pokud je suchá silnice tak lze klidně jezdit na letních
gumách .
Předně to znamená to, že není bezpodmínečně nutné mít zimní pneumatiky v období od listopadu do dubna. Pokud neplánujete vyjíždět, jestliže je venku souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, zimní pneumatiky mít nemusíte. Avšak pokud venku takové podmínky panují nebo se dají alespoň předvídat, nemůžete vyjet, pokud nemáte přezuto. Vše tedy záleží na vašem uvážení.. Dávejte si však pozor na značku zimní výbava, která na vybraných úsecích zavádí bezpodmínečnou povinnost zimních pneu.
Upravil/a: anonym
0 Nominace Nahlásit |
Mám na to já jsem prevít, říká to zákon, tam není vyhnutí…
🙂
----------Iaybor to víš že znám, otázka je, zda máte přezuto, nehledě na
to že se často nacházím na Šumavě. A tam je sníh už teď.
A vůbec neber to tak vážně:-)
Upravil/a: redy
0 Nominace Nahlásit |
Po loňské zkušenosti, kdy jsem aktivně přehodil letní za zimní a pak jezdil na suchém asfaltu na zimákách. Samozřejmě že to na nich napáchalo rutiku. Najezdím denně i 500 km po okolí rozvozem. Letos počkám až na první sníh hlášený k nám na moravu v nížinách. Po horských úsecích nejezdím. Pro oponenty že stačí již snížená teplota, ano máte pravdu, já však jezdím cca od 10–17h. A v tuto dobu nejsou zatím teploty aspoň u nás níže než na 8 stupních. Takže se nepohrnu do přezouvání.
Upravil/a: Rommart
0 Nominace Nahlásit |
Jedno auto už mám na zimákách dva roky. S druhým zajedu k mechanikovi během týdne.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2928 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Autíčko je objednané na přezutí zítra.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 2928 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Od 30.10. má naše auto sněhule. Ale: "Jednoduše řečeno, pokud náhodou nestihnete do 1. listopadu včas přezout a na silnici nebude sníh nebo led, nemusíte se bát okamžitého postihu od policie. " viz http://www.tipcars.com/magazin-od-utery-1-listopadu-musi-ridici-jezdit-se-zimnimi-pneumatikami-8551.html
0
před 2918 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvek