Protože programy našich televizí jdou už několik let od deseti k pěti,
díval jsem se včera večer na archivního King Konga ze své pečlivě
opatrované sbírky poněkud kvalitnějších filmů.
A protože ten den jsem měl obzvlášť přemýšlivou náladu, napadly mne
v té souvislosti hned čtyři klíčové otázky, se kterými si
přepracovaný americký scénárista zřejmě vůbec nelámal hlavu.
Snad mi tedy s nimi pomůže někdo z českých odborníků na King
Konga …
A čtvrtá otázka je z morálního hlediska nejdůležitější!
Zajímavá 1Pro koho je otázka zajímavá? Filip84 před 504 dny |
Sledovat
Nahlásit
|
Ad 1.: Neměla.
Gorily, do kterých byla ta opice stylisována, žerou, když teda pomineme sem tam nějaký tem hmyz, jenom rostlinnou stravu. Já sežeru, v průměru, kolem kila masa za den (ale včetně odpadu, tj. kostí, kůží, atp., které nejím, a včetně tuků, já rostlinné prakticky nepoužívám – není to chutné, není to zdravé), a asi tak dvojnásobek zeleniny (taky včetně odpadu). A 1/2 kg rejže. 😅
Jsem čistě zjišťoval, kolik toho sežere pes, který váží cca jako já (cca 75 kg, já jsem malý): kolem +4 kg primárně masa, i když psí strava není až tak bílkovinná, jako u kočkovitých šelem.
No a tak to bych nedal, i kdybych se nutil. 😅 Takže ono je to tak zařízené, že nám stačí ekvivalent 2 kg masa na den, obrazně řečeno. No a takový King Kong váží, minimálně, 2× tolik, co já, tak potřebuje ekvivalent cca 4 kg masa, nebo i víc, na den.
Jenže, proč mají ti býložravci tu soustavu žaludků a furt něco žujou v hubě? No, protože aby z tý zeleniny vůbec něco vydolovali, ne? Však zeleniny se nenažereš, to máš, aby ti to maso ve střevu vydrželo, všecko se strávilo, jak náleží, a abys neměl za hodinu pocit hladu. No tak si to spočítej, když taková veliká opice sežere, dejme tomu, 20 kg zeleného za den. To je sen veganských teroristů, jako! 😎🤪 Stačí, že bude sucho, nebo moc mokro, a je „bez večeře“. 😅
Ad 3.: To souviselo, pravděpodobně, obecně s obětinami, to máš, jak Kino Он – дракон (2015): taky houby prd řešili, co ten drak s těmi pannami dělá. To se až Мария Васильевна Поезжаева dozvěděla, a skrze ní my.
Lidé, v zásadě, buďto chtějí vědět, nebo chtějí věřit. To máš, jak Kino Коридор бессмертия (2019), a jak tam ten ujec chce věřit, že jeho syn, nějakých 3,000 verst daleko (nebo tak něco), taky slyší Suliko, a ještě k tomu zapískanou na tu takyflétnu hladovou a zmrzlou soudružkou. Chce věřit, tak slyší, i když je to úplná píčovina a slyší leda tak úplný prd.
Člověk, který obětuje babu „bohům“, chce věřit, že „to stačí“, nehledej racionalitu, kde není. Nejde o to, že přemýšlíš, ale přemýšlíš bez znalostí: to nefunguje! 😃
Ad 4.: Nemusel. Byly na ostrově, a když by neposlouchaly, nedostaly by nažrat, ne? 🤷🏽♀️😅
0
před 504 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Nehledej logiku v nějakém scifi filmu. Tady šlo o to pobavit nebo vyděsit diváky. Někdo napíše scénář, udělají se kulisy, střih, dneska máš počítačovou grafiku a divíš se, co jde udělat.
0
před 503 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Kelt
Tvoje odpoveď zní naprosto rozumně ale já si přesto dovolím s ní tak
úplně nesouhlasit.
Filmy jsou dnes díky internetu lehko dostupné a jsou jich stovky. Diváci
nejsou blbí a jsou zhýčkaní, všude (tak jako například já hledají
chyby).
Vezmi si například ty nejlepší extra pecky. Třeba Čelisti, Vetřelec,
Terminátor a Predátor. Není tam ani sebemenší logická chyba! Teoreticky by
se tyhle příběhy mohly klidně stát. Není nic, co by se proti logice těch
příběhů dalo namítnout!
Mluvím pochopitelně o jedničkách, ne o tom trapném pokračování.
Scénáristé neponechali nic náhodě. Pečlivě promysleli každý detail.
A myslím, že to je i jeden z důvodů, i když ne jediný, proč to mělo
takový úspěch a proč to znají diváci od pólu až po rovník.
Každých pět let někdo natočí nového King Konga ale vždy to zapadne do
takového šedivého průměru. Žádný se nijak výrazně neprosadil.
A přitom by stačilo jen málo aby se ty chyby odstranily.
Kdyby se jí King Kong pokusil zmocnit, urval by jí obě ruce v ramenou. Přitom by jen stačilo aby byla připoutána liánami. Ty by snadno přetrhl a bylo by po problému.
No a poslední problém je vyřešen. Teď už si bez výčitek svědomí
mohou King Konga v pohodě odvézt do New Yorku a divák šťoura nenajde
žádnou chybu.
No ale vážně. Myslím si, že kdyby se už konečně v nějakém King
Kongovi diváci dozvěděli, co se stalo s těmi dívkami, že by to určitě
i příznivě ocenili. A odborná kritika možná taky.
Teď už zbývá jen počkat až na tu mou geniální myšlenku přijde
i některý z těch průměrných scénáristických mozků v Hollywoodu.
Toxin
Myslím Toxine, že by sis měl najít holku! Jakoukoliv, třeba i ošklivou! Pak bys přestal uvažovat nad blbostmi. I když tvé uvažování je v podstatě správné, pro normální mozky je moc exentrické. Ale chápu, že tak obyčejná věc jako je najít si holku je pro někoho s tvým uvažováním nemožný úkol.
Drap | 8208 | |
led | 4068 | |
Kepler | 3462 | |
annas | 3402 | |
hanulka11 | 2783 | |
marci1 | 2777 | |
zjentek | 2713 | |
briketka10 | 2514 | |
quentos | 2018 | |
aliendrone | 1938 |
Aktuality |
Zábava a ostatní |