Opět pravidelný nešvar nováčků, jimž je obratem po registraci
zatěžko se podívat na 555 odkazů k téže problematice, kde se řada
ochotných uživatelů už snažila poradit.
viz odkaz ve zdroji:
Zdroj: http://www.odpovedi.cz/search?q=darovac%C3%AD%20smlouva
0 Nominace Nahlásit |
NEUZNÁÁÁÁ.postup je jasny-sepsat darovaci smlouvu,overit podpisy,a stim,zajit na katastr,zaplatit 1000kc kolek,a tim pozadat o vklad do katastru a cekat na vyrizeni az mesic.
0 Nominace Nahlásit |
Vaši rodiče jsou pokrevní sourozenci?:-))))
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 4476 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Moje známá si dělala přepis nemovitostí přes nějaký vzor smlouvy. Na katastru jí to prý bez problémů vzali, ale cca po roce se tam prý objevil stejně nějaký problém a říkala, že to bylo skoro na soud. Když chtěli rodiče pak přepisovat barák i s pozemky na mě, byla jsem se ptát pro jistotu na katastru. Tam mi řekli, že je fakt, že katastrální úřad prý nemá povinnost podle zákona kontrolovat všecko a že si mám dát pozor. Od toho problému známé jsem nechtěla nic riskovat, přece jen jde o poměrně vysokou hodnotu. Zjišťovala jsem si také poplatky u notáře a je fakt, že ta cena byla celkem vysoká, tak jsem do Seznamu napsala něco o darování nemovitostí nebo darovací smlouva nemovitost (nebo tak nějak, už nevím) a vyskočily mi nějaké odkazy advokátů s tím, že se to dá udělat i po netu. Na pár prvních jsem teda napsala dotaz za kolik by se to dalo nachystat. Některé byly cca podobné jak jsem se ptala u toho notáře, ale jiné byly o hodně nižší (o žádném procentu z ceny nebyla ani řeč), což mě celkem překvapilo. Vybrala jsem si jednu kancelář, která se mi zdála v pohodě po odpovědi, ale i cenově. Vše zpracovali jak jsem chtěla, rychle, podle mě (a toho jak srovnám tu smlouvu známé) i kvalitně, vše vysvětlili. U mě spokojenost a hlavně mnohem větší jistota, než kdybych si to psala sama podle nějakého vzoru a pak se dočkala třeba toho co moje známá, i když bych tím asi nějakou tu korunu ušetřila. Rozhodně nechci dělat nějakou reklamu nebo tak, proto ani nikoho nejmenuju. Fakt ale je, že se dá najít i přepis beze strachu, že jsem něco ve vzoru napsala špatně a že se to projeví až kdoví kdy, a přitom za úplně jinou cenu, než jakou vám řeknou u prvního notáře, kterého máte poblíž.