Otázka je příliš obecná, zřejmě záleží na typu školy, kde se vyučuje programování v rámci informační techniky.
Našla jsem vám VÝZKUM POUŽÍVANÝCH PROGRAMOVACÍCH JAZYKŮ NA STŘEDNÍCH ŠKOLÁCH
Dovíte se, že "Práce zkoumá používané programovací jazyky ve výuce a jejich vhodnost pro tento účel, při čemž je porovnává s jazykem Python a zjišťuje, že dvěma nejpoužívanějšími programovací jazyky v prostředí středních škol jsou shodně Pascal / Object Pascal a Java. " atd.
https://docplayer.cz/5361387-Vyzkum-pouzivanych-programovacich-jazyku-na-strednich-skolach.htm
0 Nominace Nahlásit |
Nevím o tom, že by se na středních školách učilo programování. Například v HK, když jsem hledal takovou školu, tak byly jen 2 soukromé … Obecně vím o dvou přístupech – „postaru“ ASM/C++ a hezky drtit věci, které nikdy nebudete potřebovat, nebo nějaký moderní jazyk – nejčastěji Java, PHP, … Pro ty, co programování myslí vážně, je většinou nejlepší cestou co nejdříve začít programovat a nechat se vyškolit známou firmou. Nějak nevěřím, že bych po vystudování školy tady v ČR měl větší šance na práci, než po 5 letech u větší firmy … (A že jsem prošel desítkami pohovorů a viděl kdejaký business model.)
0
před 1459 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Naše firma hledá programátory 5 let, co v ní jsem. A prošlo tudy desítky lidí. Dobrých programátorů jen zlomek.