U nás ve městě se Velikonoce slaví pravidelně. U nás je to tradice tak velká, jako např. Vánoce Vždy nabarvím vajíčka, nakoupím oplatky, čokolády, lízítka apod. a čekám na koledníky. Vždy chodí po skupinkách ve kterých je 4–5 koledníků. ;o). Já mám Velikonoce jako takové moc ráda a vždy vyzdobím domeček velikonočními ozdůbkami :). Zkrátka a jednoduše, Velikonoce slavíme v plné čáře :D
0 Nominace Nahlásit |
já jo ;{)= až na ten alkohol, který se mi po vykoledování snaží vnutit… ten odmítám, odstrašující je už ten pohled na ožralé trosky, které cestou potkávám ;{)= jsem rád za vajíčko a nějakou tu sladkost, i když především je to vždycky hezká pětikilometrová procházka napříč městem s mnoha příjemnými setkáními, z nichž některá se mi jindy než na Velikonoce nepoštěstí.
0 Nominace Nahlásit |
Kvůli dětem ano, ale jinak je nemám ráda. Mám je spojený, když jsme
jako děti bydleli v paneláku, s cikánama. Nikdo jinej k nám nechodil.
A my už pak dělali, že nejsme doma.
Teď bydlíme na vesnici a opět k nám chodějí jen cikáňata, který za
celej rok nejsou vidět. Manžel jde s holkama po sousedech a já čekám
doma – na cikánky a pošahaný puberťáky od sousedů, který naše čubina
nesnáší, takže se vždycky může zbláznit.
1Kdo udělil odpovědi palec? anonym
před 5350 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Letos to asi bude mazec. Jsem čerstvá náplava na vesnici, kde se tyto tradice opravdu drží, takže počítám, že budu pořádně sešvihaná. Ani nemám představu, kolik budu muset obarvit vajec. Ale flašky se slivovicí už máme nachystaný. Odhaduji, že se u nás dveře asi netrhnou… 😁
0
před 5350 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
V Praze se to už moc nedodržuje a když tak už koledníci opovrhují barevnými vajíčky a chtějí jen peníze.To je moc smutný.Jako malé děti jsme byli rádi za vajíčka nebo nějaký pamlsek. ☹
0
před 5350 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
no u nás už to docela upadá.. všichni sice připravený, ale nikdo nechodí. Dnešní děti sou líný a radši si sednou ke kompu, protože chodit s pomlázkou je přece „trapný“
0
před 5349 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
Velikonoce nenmám ráda,vadí mi,jak kluci mlátí pomlázkama holky.Nepřijde mi to jako velká zábava.A pro kluky je to jen důvod k opití se do němoty.
0
před 5346 dny
|
0 Nominace Nahlásit |
U otázky nebylo diskutováno.
Nový příspěvekannas | 5913 | |
Drap | 4602 | |
led | 2997 | |
Kepler | 2836 | |
marci1 | 2238 | |
zjentek | 1643 | |
ivzez | 1445 | |